Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa britanică Hitech plănuieşte să intre în Formula 1 în 2026

skysports.com
audi formula 1

Echipa britanică Hitech intenţionează să intre în Formula 1 în 2026, cu susţinerea magnatului kazah Vladimir Kim, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Hitech Global Holdings, care operează echipa Hitech Grand Prix, a anunţat într-un comunicat că a acceptat să-i vândă o participaţie de 25% lui Vladimir Kim.

Hitech concurează în prezent în Formula 2, 3 şi 4 junior, având peste 150 de angajaţi la Silverstone. La echipa britanică a pilotat inclusiv rusul Nikita Mazepin, al cărui tată Dmitri a fost sponsor până la impunerea sancţiunilor pentru invadarea Ucrainei de către Rusia.

''În 2023, după 20 de luni de planificare şi ample pregătiri la baza sa din Silverstone, Hitech a aplicat pentru intrarea în campionatul FIA Formula One din sezonul 2026'', se arată într-un comunicat al companiei mamă.

Federaţia internaţională de automobilism a demarat în luna februarie un proces formal de aplicare pentru a identifica una sau mai multe echipe interesate să intre în Formula 1 în 2025, 2026 sau 2027, dar nu s-a luat încă nicio decizie.

Andretti Global şi General Motors, ambele cu baza în Statele Unite, şi-au anunţat deja intenţia de a concura în Formula 1, utilizând brandul Cadillac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.