Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa 'Curaj pentru România' din USR îşi alege candidatul pentru preşedinţia partidului până la finalul lunii

usr uniunea salvati romania

Echipa "Curaj pentru România" din USR va decide, până la sfârşitul lunii iunie, pe cine va desemna candidat pentru preşedinţia partidului, cel care va intra în competiţie cu actualul preşedinte interimar, Cătălin Drulă.

"Echipa 'Curaj pentru România' din USR prezintă colegii înscrişi în procesul de alegeri preliminare prin care se va decide candidatul pentru preşedinţia USR. Acest proces de alegeri interne a fost pornit acum mai bine de o lună. (...) La campania şi la decizia finală privind candidatul oficial în cursa pentru preşedinţie vor participa mii de oameni. (...) Este pentru prima dată când în USR PLUS are loc un astfel de proces deschis de alegeri interne, în care o echipă îşi desemnează candidatul pentru o funcţie atât de importantă printr-o cursă deschisă membrilor şi printr-o competiţie deschisă între ei. (...) Vom desemna, pană la sfârşitul lunii iunie, contracandidatul oficial al lui Cătălin Drulă", a declarat senatorul USR Irineu Darău la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Drulă "a ales să modifice unilateral calendarul întregului proces de alegeri", dar echipa "Curaj" s-a adaptat, potrivit Agerpres.ro.

"Prin acest proces de alegeri preliminare, noi dorim să alegem persoana şi viziunea cele mai potrivite pentru reformarea partidului, chiar şi în contextul acestui calendar comprimat impus de actuala conducere. Organizăm un proces democratic, ca la carte. Avem o comisie electorală independentă, am avut o procedură de înscriere pentru oricine şi-a dorit să candideze şi în continuare vom avea campania şi, la final, votul. Ca partid, nu suntem într-un punct bun, iar plecările din ultima vreme ne slăbesc şi mai tare, de aceea venim cu soluţii pentru ca USR să revină acolo unde a promis că o va face. Noi rămânem în partid şi vom face totul pentru a reforma USR, în aşa fel încât să corespundă aşteptărilor unor generaţii pentru modernizarea reală a României", a mai spus Darău.

În aceste alegeri preliminare, s-au înscris pentru candidatura la preşedinţia USR primarul Braşovului, Allen Coliban, şi deputaţii Cătălin Teniţă şi Mihai Poliţeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.