Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa engleză Chelsea s-a calificat în finala Ligii Campionilor doar când a schimbat antrenorul în timpul sezonului

chelsea

Chelsea s-a calificat în finala Ligii Campionilor doar când a schimbat antrenorul în timpul sezonului, notează site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF după ce echipa engleză a acces pentru a treia oară în istoria sa în ultimul act în cea mai importantă competiţie fotbalistică intercluburi din Europa, anunță Agerpres.

Cinci dintre finalele de cupă europeană reuşite de Chelsea (trei în Liga Campionilor, una în Cupa Cupelor, una în Europa League) au venit după ce gruparea londoneză a schimbat antrenorul în timpul sezonului. "Sau instabilitatea ca reţetă a succesului, lucru destul de uimitor", scrie site-ul citat.

"Se ştie că Roman Abramovici este un devorator de antrenori însă povestea a început înainte de venirea sa pe Stamford Bridge", aminteşte RTBF.

În februarie 1998, Ruud Gullit a fost înlocuit pe banca tehnică a lui Chelsea de Gianluca Vialli, care a devenit antrenor-jucător. Cu Vialli la cârmă şi cu Dan Petrescu printre jucători, Chelsea a câştigat în acel an Cupa Cupelor, învingând-o pe VfB Stuttgart în finala de pe stadionul Rasunda din Stockholm.

După o perioadă mai slabă, Chelsea a fost cumpărată în 2003 de Abramovici, care este ambiţios, cheltuie mult şi vrea rezultate. Jose Mourinho este înlocuit în septembrie 2007 de Avram Grant, cu care echipa atinge în acea stagiune finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa lui Manchester United la lovituri de departajare.

În sezonul 2011-2012, scenariul se repetă: Roberto Di Matteo este numit în locul lui Andre Villas-Boas, iar Chelsea câştigă în sfârşit Liga Campionilor, după o finală cu Bayern Munchen, decisă tot la lovituri de departajare.

În sezonul următor, londonezii nu trec de grupele Ligii Campionilor, iar efemerul Di Matteo îi lasă locul lui Rafa Benitez, care duce echipa la câştigarea Europa League în urma unei finale cu Benfica Lisabona.

În 2021, "the Blues" scrie un nou episod în această saga neobişnuită. Frank Lampard, idolul clubului, este debarcat la sfârşitul lui ianuarie. Impetuozitatea fostului mijlocaş lasă locul tacticii lui Thomas Tuchel. Demis de PSG, germanul o metamorfozează pe Chelsea în câteva săptămâni. Dubla demonstraţie în faţa lui Real Madrid, în semifinalele Ligii Campionilor, este o capodoperă în opinia RTBF.

Londonezii sunt din nou într-o finală europeană cu un antrenor care nu era aici la începutul sezonului. Ultimul capitol rămâne să fie scris la finala cu Manchester City de pe 29 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.