Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa feminină de hochei pe gheață a SUA amenință că va boicota Mondialul de pe teren propriu

www.agerpres.ro

Echipa feminină de hochei pe gheață a Statelor Unite a amenințat că va boicota Campionatul Mondial 2017 care va avea loc pe teren propriu și la care urmează să-și apere titlul, în cazul în care Federația americană nu va mări salariile și indemnizațiile jucătoarelor, informează AFP.

"Cerem federației noastre să ne ofere mijloacele de a trăi, să investească cu adevărat în hocheiul pe gheață feminin și să nu ne considere ca pe o echipă secundară", a afirmat căpitanul "Team USA", Meghan Duggan, potrivit Agerpres.

Citește și: Surpriză mare la Indian Wells - Djokovic, eliminat de Kyrgios; Federer l-a învins pe Nadal

"Noi ne reprezentăm țara cu demnitate și merităm să fim tratate cu respect și dreptate", a adăugat ea.

Statele Unite reprezintă o forță a hocheiului pe gheață la nivel mondial, iar naționala feminină americană a câștigată ultimele trei titluri mondiale și primul titlu olimpic din istorie, în 1998 la Nagano (Japonia), însă de atunci aurul olimpic a revenit de patru ori rivalelor din Canada.

Campionatul Mondial feminin 2017 va avea loc între 31 martie și 7 aprilie la Plymouth (Michigan), cu mai puțin de un an înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud).

Federația americană de hochei pe gheață a luat act de amenințarea jucătoarelor sale, al căror demers seamănă cu al echipei echipei feminine de fotbal al Statelor Unite, făcut înaintea JO 2016 de la Rio, din aceleași motive.

"Am consemnat preocupările jucătoarelor și am crescut deja într-un mod pro-activ contribuția noastră. Vrem să continuăm discuțiile și vom alinia o echipă competitivă pentru Mondialul 2017", a indicat USA Hockey.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.