Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa japoneză Nippon TV Beleza a câştigat ediţia inaugurală a Campionatului cluburilor din Asia la fotbal feminin

descopera.ro
fotbal minge

Echipa japoneză Nippon TV Beleza a câştigat ediţia inaugurală a Campionatului cluburilor din Asia la fotbal feminin, după ce a învins fără drept de apel, cu scorul de 5-0, formaţia australiană Melbourne Victory, sâmbătă în oraşul sud-coreean Yongin, informează Reuters, potrivit AGERPRES .

Beleza s-a clasat pe primul loc în ierarhia finală a acestui turneu, cu un avans de două puncte faţă de gruparea chineză Jiangsu Suning, jucătoarele nipone înregistrând sâmbătă a doua lor victorie în trei meciuri disputate.

La competiţia care a reunit campioanele din China, Japonia, Coreea de Sud şi Australia, ţări cu un fotbal feminin dezvoltat, a mai participat şi formaţia sud-coreeană Incheon Hyundai Steel Red Angels.

"Fotbalul feminin a fost întotdeauna o parte integrantă a programelor de dezvoltare ale AFC, iar succesul remarcabil al echipelor noastre subliniază progresele incredibile pe care Asia continuă să le facă în fotbalul feminin mondial", a declarat la începutul acestei luni preşedintele Confederaţiei asiatice, şeicul Salman bin Khalifa, în momentul în care a prezentat detaliile acestui nou turneu.

În timp ce fotbalul masculin din Asia este deseori în urma naţiunilor fanion din Europa şi America de Sud, continentul se mândreşte în schimb cu performanţele părţii feminine a sportului cu balonul rotund.

Citeşte şi: VIDEO Imagini absolut ȘOCANTE din vasul în care 14.000 de oi au fost LĂSATE captive vreme de 3 zile de autoritățile române

Japonia a cucerit Cupa Mondială feminină în 2011, iar China a disputat finala ediţiei precedente, în 1999. în timp ce echipele din estul continentului au câştigat, de asemenea, titlurile la Cupele Mondiale feminine rezervate categoriilor U17 şi U20.

Iată rezultatele înregistrate în cadrul competiţiei care a avut loc la Yongin între 26 şi 30 noiembrie:

Nippol TV Beleza - Jiangsu Suning 1-1

Melbourne Victory- Incheon Hyundai Steel Red Angels 0-4

Jiangsu Suning - Australia Melbourne Victory 1-1

Incheon Hyundai Steel Red Angels - Nippon TV Beleza 0-2

Nippon TV Beleza - Melbourne Victory 5-0

Jiangsu Suning - Incheon Hyundai Steel Red Angels 2-0

Clasament final: 1. Nippon TV Beleza - 7 puncte, 2 Jiangsu Suning - 5 puncte, 3. Incheon Hyundai Steel Red Angels - 3 puncte, 4. Melbourne Victory - 1 punct.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.