Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa Ursulei von der Leyen a apărat decizia acesteia de a apela la un zbor cu un avion privat de 19 minute

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ursula von der Leyen

Echipa preşedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen a apărat joi decizia acesteia de a apela la un zbor cu un avion privat de 19 minute, afirmând că o opţiune mai eficientă nu era disponibilă, relatează dpa.

Von der Leyen a fost criticată după ce s-a aflat în această săptămână că a ajuns cu avionul din Viena la Bratislava în luna iunie, în cadrul unui turneu în mai multe capitale europene pentru a discuta despre fondul de relansare de după pandemie al blocului comunitar.

Purtătorul ei de cuvânt, Eric Mamer, a declara joi că zborul de 50 km între Viena şi Bratislava a făcut parte dintr-o călătorie de două zile cu un program încărcat, implicând vizite în cinci state UE.

Şefa executivului UE nu putea să călătorească cu o maşină între cele două capitale întrucât mai avea programată o întâlnire în cursul serii la Riga, capitala Letoniei, a spus Mamer. Renunţarea la avionul închiriat la Viena pentru a călători în alt mod spre capitala Slovaciei ar fi durat prea mult timp, a adăugat el.

Deplasarea, despre care a relatat prima dată ziarul britanic Daily Telegraph, era pe o distanţă mai mică de 100 km şi dura în jur de o oră cu maşina, potrivit Agerpres.ro.

Secretarul general al Asociaţiei contribuabililor europeni, Michale Jaeger, a declarat pentru ziarul german Bild că zborul a fost un "păcat ecologic" care a costat "mult din banii contribuabililor, mult timp spre şi de la aeroport şi, mai mult decât toate, multă credibilitate".

Comisia Europeană a Ursulei von der Leyen a făcut din schimbarea climatică o preocupare cheie, cu politici importante privind tranziţia blocului comunitar la zero-net emisii carbon care au fost promovate în această săptămână la conferinţa privind clima COP26 de la Glasgow.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.