Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipamente inovative pentru redobândirea mobilității membrelor, în recuperarea medicală după AVC

spitalul sfantul sava 1

După accidentele vascular cerebrale (AVC), pacienții rămân cu sechele greu de surmontat, dacă nu se intervine rapid prin recuperare medicală de specialitate. Paralizia unuia, a două sau a tuturor celor patru membre transformă radical calitatea vieții unei persoane, care devine, astfel, dependentă de îngrijire din partea altei persoane.

Inovațiile în domeniul medicinei sunt, din fericire, numeroase și salvatoare, în multe situații ce par fără soluție, definitive.

Țara noastră începe să se alinieze la standardele europene și în materie de medicină recuperatorie, chiar dacă, cel puțin deocamdată, aceste exigențe sunt atinse mai degrabă în sistemul privat. Spre exemplu, doar două spitale din România dețin un echipament medical de ultimă generație, care în Occident este des întâlnit în secțiile de terapie intensivă și pentru recuperarea medicală timpurie a pacienților care au suferit atacuri cerebral-vasculare (AVC). Un spital este din Târgu Mureș, celălalt este Spitalul de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava, din Pantelimon.

Aparatul inovativ ajută la recuperarea rapidă a funcțiilor mâinii prin stimulare electrică, realizând flexia, extensia și mișcarea mâinii, fără niciun fel de efort din partea pacientului. De altfel, un pacient paralizat în urma unui AVC, nu își mai poate coordona mișcările membrelor afectate. În locul lui, coordonarea mișcării este efectuată de acest echipament, astfel că recuperarea medicală după AVC este mult mai rapidă și mai eficientă. Deosebit de versatil, ușor, fără fire, confortabil pentru pacient, echipamentul Bioness H200 Wireless este deja utilizat cu rezultate deosebite în Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava.

content-image

Echipamentul Bioness ne ajută în recuperarea pacienților care se internează la noi imediat după intervenția chirurgicală în urma unui AVC. Începem recuperarea medicală timpurie, care este crucială. Cu cât recuperarea începe mai devreme, cu atât pacientul își poate recăpăta mai repede mobilitatea după AVC sau după intervenții chirurgicale în alte afecțiuni.

Acest aparat stimulează electric funcțional și neuromuscular membrele superioare. Specialiștii kinetoterapeuți decid ce program de stimulare folosesc, ei setează intensitatea de acțiune pentru eficiența recuperării, fără să solicite fizic în niciun fel pacientul.

Pare incredibil pentru pacienți să-și vadă mâna mișcându-se, deși și-au pierdut complet coordonarea în urma unui AVC. Și totuși, este adevărat! Bioness ajută mult în recuperarea pacienților, prin îmbunătățirea funcțiilor mâinii și a amplitudinii de mișcare, în cazul pacienților cu hemiplagie cauzată de un atac vertebral cerebral sau paraliziei membrelor superioare din cauza lezării vertebrei C5. Stimularea electrică neuromusculară previne atrofierea musculară din cauza inactivității, îmbunătățește circulația sanguină locală, reducerea spasticității musculare și reeducă musculatura”, spune Alina Ion, managerul Spitalului de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava, despre noul echipament adus în România.

content-image

Specialiștii în recuperare medicală din acest centru medical folosesc mai multe echipamente de ultimă generație, care au efecte vizibile în scurt timp asupra pacienților, precum Thera Trainer, electroterapia cu curenți Trabert, galvanic și diadinamic, terapia cu ultrasunete, laserterapia, magnetoterapia, regeneratorul TECAR, electroterapie cu curenți stereodinamici, curenți de înaltă frecvență, electroterapie skanlab, termoterapie, terapie cu lumină Bioptron etc.

În completarea echipamentului pentru stimularea membrelor superioare afectate de paralizie, Spitalul de recuperare medicală a achiziționat și  un echipament medical inovativ pentru recuperarea mersului, tot prin stimulare electrică funcțională (FES). Aceste sisteme sunt foarte ușor de purtat de către pacienți, având forma unor orteze, dar cu funcții de contractare a mușchilor prin impulsuri electrice. Nu au fire și nu incomodează pacienții, putând fi folosite încă de pe patul de Terapie Intensivă, astfel încât recuperarea medicală să fie timpurie, deci mai eficientă.

Spitalul Sfântul Sava este un centru medical multidisciplinar, cu una dintre cele mai mari capacități de fizioterapie din România. O echipă de 40  de specialiști în kineto și fizioterapie se ocupă de un maximum 118 pacienți ce pot fi internați simultan pentru recuperare medicală, astfel atenția acordată fiecărui pacient în parte fiind la cote ridicate. Internarea se face în saloane cu 2 și 3 paturi, cu 3 mese incluse și ședințe zilnice de recuperare medicală, fără pauze în zilele nelucrătoare. Deține ambulanțe de transport pacienți și o ambulanță tip C, dotată cu echipamente și personal specializat pe intervenții de urgență și resuscitare.

Spitalul Sfântul Sava, în secția de Îngrijiri Paliative, asigură asistență medicală și monitorizare 24/7 bolnavilor oncologici sau cu alte afecțiuni grave, în faze terminale. Îngrijirile paliative se desfășoară în saloane cu 2 sau 3 paturi. De curând, spitalul a deschis și o secție cu 18 paturi pentru monitorizarea permanentă a funcțiilor vitale ale pacienților, în regim de terapie intensivă.

content-image

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/fizioterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.