Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipamente pentru Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, în valoare de peste 6,8 milioane de lei, din fonduri europene

Observator
fetita copil abuzat

Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului pentru Copii din Cluj-Napoca va fi dotată cu 347 de echipamente noi, în valoare de peste 6,8 milioane de lei, din fonduri europene, potrivit agerpres.ro.

"Consiliul Judeţean Cluj a câştigat un nou proiect cu finanţare europeană, în valoare de 6.836.054 de lei, care vizează dotarea Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului pentru Copii din Cluj cu 347 de aparaturi şi echipamente medicale de înaltă tehnologie", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Printre altele, unitatea medicală va beneficia de un aparat de grafie digitală şi de o ambulanţă.

"Din banii obţinuţi de forul administrativ judeţean de la Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020, vor fi achiziţionate un aparat de grafie digitală, o ambulanţă pentru transportul pacienţilor, un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubaţie dificilă, cinci paturi de terapie intensivă, un detector de hematoame intracraniene infrascanner, un ecocardiograf şi un ecograf ultraportabil, cu o tabletă şi trei sonde - convexă, liniară şi cord", se mai arată în comunicat.

De asemenea, Spitalul pentru Copii va primi două tărgi pentru transportul pacienţilor critici, un aparat de hemoleucogramă, un sistem de cinci monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale cu staţie centrală de monitorizare, 13 trolii mobile, 10 sisteme modulare pentru organizarea şi depozitarea soluţiilor perfuzabile şi a materialelor sanitare etc.

"Este o nouă investiţie medicală extrem de consistentă atât în ceea ce priveşte fondurile nerambursabile atrase, cât şi numărul cu adevărat impresionant al dotărilor care vor veni în sprijinul echipei medicale. Cu siguranţă, micii pacienţi vor depăşi cu mai multă uşurinţă atât eventualele intervenţii cât şi perioada de recuperare", a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.