Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipe mobile de vaccinare anti-COVID în nouă comune din Olt

Agerpres - Reuters
vaccin protectie

Echipe mobile pentru vaccinarea anti-COVID se vor deplasa în această săptămână în nouă comune, în oraşul Potcoava şi pe platforma industrială din oraşul Balş, a anunţat, marţi, prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, care a remarcat "apetitul crescut pentru vaccinare" al cetăţenilor.

Prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, a menţionat că, după ce s-a observat aglomeraţia la centrele din Slatina şi Scorniceşti, marţi, în aceste două localităţi au fost deschise trei noi fluxuri de vaccinare astfel încât să fie redus timpul de aşteptare,

"Vaccinarea prinde viteză! Apetitul crescut pentru vaccinare este demonstrat nu doar de datele statistice privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile, ci şi de aglomeraţia de la centrele de vaccinare din judeţul nostru. Pentru a facilita accesul cetăţenilor la vaccinare, inclusiv pentru a reduce timpul de aşteptare, am decis deschiderea de noi fluxuri de vaccinare în centrele din Slatina şi Scorniceşti. Pentru a aduce vaccinul mai aproape de cetăţenii din mediul rural, campania 'Oraşul vaccinează satul' continuă", a arătat prefectul, într-un mesaj postat marţi pe Facebook.

Numărul persoanelor care s-au vaccinat în judeţul Olt într-o zi a atins marţi o cifră record - 3.069 de persoane cărora le-a fost administrat serul anti-COVID. În intervalul de timp menţionat s-au vaccinat cu prima doză de ser Pfizer sau Moderna 1.565 de persoane şi cu Janssen 775 persoane. Celelalte vaccinuri administrate au reprezentat doza a doua sau a treia.

În judeţul Olt, până în prezent au fost vaccinate cu schema completă 91.834 de persoane.

În municipiul Slatina sunt deschise trei centre cu opt fluxuri de vaccinare, în municipiul Caracal este un centru cu trei fluxuri, iar în oraşele Corabia, Balş, Scorniceşti şi Drăgăneşti-Olt este deschis câte un centru cu două fluxuri de administrare a serului anti-COVID.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.