Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipele de salvare au reușit să scoată 45 de persoane de sub dărâmături, în urma seismului din Turcia: Bilanțul deceselor a ajuns la 35

Echipele de salvare, care au muncit toată noaptea, au reușit să salveze 45 de persoane de sub dărâmături, au anunțat duminică autoritatea turcă pentru intervenție în caz de dezastru, după cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade care a afectat Turcia, soldat cu 35 de morți și peste 1.600 de răniți, anunță MEDIAFAX.

Cea mai afectată a fost provincia Elazig din estul Turciei, unde au murit 31 de oameni. Alte patru persoane au decedat în province Malatya, a anunțat Autoritatea pentru Dezastre și Urgențe (AFAD), potrivit site-ului agenției Reuters.

Citeşte şi: HARTA PANDEMIEI CU CORONAVIRUS - Indică locurile cu cele mai multe cazuri confirmate şi decese produse de virus

Echipele de salvare au acționat în condiții de temperaturi scăzute, de până la -4 grade Celsius.

Seismul inițial a fost urmat de peste 700 de replici. În aceste condiții, AFAD a recomandat locuitorilor să nu stea în zona clădirilor afectate din cauza riscului prăbușirii. Oficialii turci au identificat 645 de clădiri avariate grav și 76 de clădiri prăbușite în cele două provincii.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice. Seismul a fost resimţit în provinciile și țările vecine, inclusiv Siria și Georgia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.