Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecologia, principala prioritate a partidului lui Emmanuel Macron pentru alegerile europene

captura TV
Macron Emmanuel

Partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron a făcut din ecologie principala prioritate a programului său pentru alegerile europene, solicitând ca cel puţin 1.000 de miliarde de euro să fie cheltuite pe măsuri de mediu până în 2024, relatează dpa, potrivit Agerpres.

În programul electoral dat publicităţii miercuri, partidul La Republique en Marche apreciază că aceste fonduri ar stimula dezvoltarea energiei şi transportului curate şi ar permite reeducarea lucrătorilor pentru o tranziţie ecologică.

De asemenea, partidul a făcut apel la încetarea utilizării erbicidului glifosat până în 2021 şi la reducerea la jumătate a utilizării de pesticide până în 2025.

Citeste si Cum a ajuns Radu Mazăre să fie arestat în Madagascar - Dosarele fostului edil

"Suntem ultima generaţie care poate acţiona. Suntem, de asemenea, prima care are soluţiile la îndemână să reconcilieze ecologia cu economia, mediul şi agricultura", se notează în program.

De aceea o reorientare către o politică ecologistă este o "prioritate", a menţionat partidul.

Programul, coordonat de fostul ministru al afacerilor europene Nathalie Loiseau, urmează să fie prezentat joi. Loiseau este considerată una dintre colaboratoarele apropiate ale lui Macron.

La Republique en Marche îşi propune să învingă în scrutinul pentru Parlamentul European formaţiunea lui Marine Le Pen.

Partidul de extremă dreapta a lui Le Pen şi Partidul popular din Danemarca (antiimigraţie) au format o nouă alianţă de partide eurosceptice şi de extrema dreaptă, sperând să obţină mai multe locuri în noul Parlament European. Ministrul de interne italian Matteo Salvinvi, liderul Liga, a fost una dintre vocile cele mai puternice care au militat pentru formarea unui singur grup de extremă dreapta în PE.

Alte propuneri ale LREM, printre care un salariu minim european şi o agenţie pentru protecţia democraţiei, sunt bazate pe planurile mai ample ale lui Macron pentru Europa, pe care le-a prezentat într-un articol publicat în luna martie.

Alte idei sunt amplificarea programului Erasmus pentru schimbul de studenţi, reformarea zonei Schengen şi crearea unei forţe comune de frontieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.