Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecologiştii cer deblocarea subvenţiilor APIA pentru fermieri şi declararea stării de calamitate

Inquam Photos / Octav Ganea
Danut Pop

Partidul Ecologist somează Guvernul liberal, prin Ministerul Agriculturii, ca în termen de maximum 7 zile, să prezinte populaţiei un program de măsuri imediate pe termen scurt, prioritizând deblocarea subvenţiilor pentru fermieri, iar în termen de maximum 15 zile să prezinte o strategie pe termen mediu și lung privind sectorul agricol din România şi securizarea hranei pentru populaţie.

”Sectorul agricol va trebui să devină un motor de creștere economică și o sursă principală de locuri de muncă pentru populaţia din mediul rural/Romania. Pentru ca acest lucru să fie posibil se impune modernizarea agiculturii pentru a-i permite să asigure hrana necesară întregii populații, precum și recâștigarea pieței interne.

Citește și: Violeta Alexandru nu își schimbă declarația privind dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor

Este datoria actualului Guvern sa se ingrijeasca de cum securizam hrana noastra si cum ajutam fermierii din Romania. TREBUIE ACTIONAT ACUM! In acest moment, activitatea de la Ministerul Agriculturii nu se vede, este inexistentă.

Astfel, Partidul Ecologist Român cere:

- Plata URGENŢĂ a subvenţiilor restante pe baza declaraţiei de suprafaţă şi cultura, indiferent de stadiul verificarilor APIA

Citește și: Document oficial: Analiza rapidă a cazurilor confirmate de infecție cu coronavirus Covid-19 din România

-declararea STĂRII DE CALAMITATE din cauza SECETEI si continuarea programului național de investiții privind refacerea infrastructurii principale de irigatii (creșterea supafetei irigate s-ar putea subvenționa (deconta) costul energiei la SPP - uri)

-crearea unui parteneriat public- privat de achizitionare a producţiei autohtone şi gestionarea sa la nivel intern.”, e solicitarea lui Dănuț Pop, preşedinte PER.

Citește și: Se dă liber la plecarea din țară! Ministerul Transporturilor va întocmi o procedură pentru grupurile de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte țări .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.