Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia franceză a depăşit aşteptările analiştilor - a crescut cu 0,3% în cel de al treilea trimestru al anului

Motion Array
Franta steag

Economia franceză a depăşit aşteptările analiştilor, crescând cu 0,3% în cel de al treilea trimestru al anului, dovedindu-se mai rezistentă în faţa încetinirii economice globale în comparație cu ţările depedente de schimburile comerciale, cum sunt Germania sau Italia, scrie Financial Times, potrivit Mediafax.

A doua cea mai puternică economie a zonei euro se dovedeşte a fi mai rezistentă nu numai în faţa tensiunilor comerciale, dar şi în faţa incertitudinii care planează asupra Brexit. Economiştii consultaţi de Reuters estimau o creștere de 0,2% a economiei franceze în trimestrul III, de la 0,3% în cel de al doilea trimestru.

Citește și: Liderii celor 10 state membre ale ASEAN s-au reunit la Bangkok în contextul disputei comerciale dintre China și SUA

Creşterea economică pe care a înregistrat-o economia franceză contrastează cu performanţă economică slabă pe care economiştii se aşteptau să o vadă în Germania. Spre deoserbire de Franţa, Germania se confruntă pentru a doua oară în acest an cu contractarea economiei, ceea ce ar putea arunca motorul economiei europene într-o recesiune tehnică.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.