Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia Franței se va contracta 8% în acest an, după ce Emmanuel Macron e extins perioada de restricții din cauza epidemiei de coronavirus până pe 11 mai

youtube
criza economica, economie

Economia Franței se va contracta cu 8% în acest an, a anunțat marți ministrul Finanțelor, Bruno Le Maire, după ce președintele Emmanuel Macron e extinds perioada de restricții din cauza epidemiei de coronavirus până pe 11 mai, anunță Reuters, anunță MEDIAFAX.

Anterior estimările oficiale anunțau o scădere a economiei de 6%.

Citește și: Dezvăluire. Klaus Iohannis a dat undă verde la achiziții cu negociere ‘la secret’

Perioada de restricție pune un efort suplimentar asupra finanțelor publice, ducând deficitul bugetar al sectorului public la un record postbelic de 9% din PIB, în creștere față de 7,6% anunțat săptămâna trecută, a declarat ministrul bugetului Gerald Darmanin pentru France Info.

Saptamana trecuta, guvernul a dublat pachetul de masuri menit să susțină economia din incinta la cel putin 100 de miliarde de euro - peste 4% din PIB.

Pachetul permite companiilor să amâne plîți la buget de miliarde de euro și creează un fond de solidaritate de 7 miliarde de euro pentru cele mai fragile companii mici, care a fost deja accesat de 900.000 de firme.

Citește și: ‘Cu Ludovic Orban, PNL nu are nicio șansă să mai câștige alegerile. 1 milion de români sunt în șomaj tehnic, cu salariile tăiate’ – Bogdan Chirieac

Cu opt milioane de muncitori în șomaj tehnic, subvenționat de stat, guvernul a crescut la bugetul pentru acest program la 24 de miliarde de euro, de la 20 de miliarde de euro, a spus Le Maire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.