Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia Germaniei a înregistrat o creştere de 8,5% în trimestrul al treilea al anului 2020

steag germania

Economia Germaniei a înregistrat o creştere de 8,5% în trimestrul al treilea al anului 2020, a anunţat marţi Oficiul german pentru Statistică, citat de publicaţia Der Spiegel, potrivit Mediafax.

Experţii guvernamentali germani estimau o creştere de 8,2% în trimestrul al treilea, dar PIB-ul a depăşit aşteptările, înregistrând o creştere de 8,5% în intervalul iulie-septembrie.

Citește și: Gabriela Firea, atac dur la adresa Guvernului Orban: ‘Degeaba dau ei vina pe ruși, chinezi, trumpiști, vina este doar la ei, pentru că au toată puterea’

Astfel, potrivit Oficiului german pentru Statistică, relansarea economică a Germaniei are traiectoria unui grafic în formă de V, nu de U, cu o redresare rapidă.

În trimestrul al doilea al anului 2020, economia Germaniei înregistrase o scădere de 9,8%, în contextul perturbărilor suferite de activităţile economice din cauza restricţiilor antiepidemice.

Banca centrală a Germaniei (Bundesbank) avertizează că, în contextul noilor restricţii antiepidemice, economia Germaniei "ar putea stagna sau chiar ar putea scădea" în ultimul trimestru din 2020.

În total, pentru anul 2020, economia Germaniei ar putea înregistra o scădere de 5,1%, iar estimările pentru 2021 indică o creştere de 3,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.