Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia Marii Britanii a scăzut cu 20% în aprilie, de 3 ori mai mult decât în timpul crizei financiare din perioada 2008-2009

www.diarystore.com
Big Ben Londra

Economia Marii Britanii s-a contractat cu mai mult de 20% în luna aprilie, din cauza restricţiilor impuse pentru contracararea epidemiei de coronavirus, relatează BBC.

Oficiul britanic pentru Statistică a anunţat vineri seară că economia britanică a înregistrat o scădere de 20,4% în aprilie, un declin de trei ori mai mare decât în timpul crizei financiare din perioada 2008-2009, scrie mediafax.ro.

Citește și: Șoc total! Dana Budeanu este vizată de un dosar penal. Procurorii știu doar fapta, nu și autorul

Potrivit instituţiei, scăderea "istorică" înregistrată în aprilie a afectat toate sectoarele economice, dat fiind că cele mai multe activităţi au fost suspendate.

În contextul crizei, guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a declarat că este pregătit să adopte măsuri de stimulare a economiei.

Citește și: Guvernul Orban, o nouă lovitură! Revoluție în domeniul proiectelor de infrastructură. Cum sunt afectate autoritățile locale

"Suntem pregătiţi să aplicăm măsuri. Încă suntem în mijlocul crizei, dar cifrele sunt în mare parte conforme cu situaţia la care ne aşteptam. Evident că este un număr mare şi dramatic, dar nu este surprinzător", a afirmat Andrew Bailey.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.