Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia Rusiei se restabilește după efectele pandemiei mai repede decât s-a anticipat, anunță FMI

capital.ro
FMI, Fondul Monetar Internațional

Economia Rusiei se restabilește după efectele pandemiei mai repede decât s-a anticipat, a anunțat economistul-șef al Fondului Monetar Internațional (FMI), Gita Gopinat, în cadrul unui briefing special dedicat publicării variantei actualizate a raportului organizației privind perspectivele de dezvoltare ale economiei mondiale, relatează agenția TASS.

”În cazul Rusiei, observăm o redresare mai rapidă. În primul trimestru, creșterea PIB a fost mai robustă decât ne-am așteptat, (…) ceea ce a condus la o îmbunătățire (a prognozei din raport)”, a spus oficialul FMI, răspunzând la întrebarea TASS. În respectivul document, FMI a îmbunătățit, comparativ cu estimările sale din luna aprilie, prognoza de creștere a PIB-ului Rusiei pentru anul în curs cu 0,6 puncte procentuale, până la 4,4%. În același timp, organizația a revizuit în scădere prognoza pentru 2022: 3,1% față de 3,8% în aprilie. De asemenea, experții Fondului au modificat estimarea privind scăderea economică a Rusiei din 2020, de la 3,1% la 3%.

”Firește, mai rămân provocări pe viitor. Pandemia nu s-a terminat, vedem cum numărul de cazuri noi (de infecție cu coronavirus) crește din nou, indicii vaccinării cresc în diferite țări, dar acoperirea nu este încă deplină, ceea ce înseamnă că mai trebuie făcute multe în această direcție”, a adăugat Golinat.

”Economia se redresează mai repede decât ne-am așteptat. După cum s-a menționat, observăm semnele acestei consolidări, fiind vorba nu doar de domenii de producție, dar și de relansarea activității economice și de consolidarea sferei de servicii”, a precizat, la rândul său, directorul departamentului de cercetări al FMI, Petya Koeva-Brooks.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.