Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economist avertizeaza Guvernul: 'Baricada' impotriva Codului Fiscal si Legii salarizarii

BNR1

Economistul Cristian Paun a declarat ca precizarile facute de BNR incep sa fie cele corecte. Cu alte cuvinte el saluta faptul ca BNR a subliniat ca nu este sustenabila implementarea simultana a scaderii taxelor si impozitelor si a maririi salariilor bugetarilor. In acest sens el sustine ca trebuie facuta 'baricada' impotriva 'risipirii resurselor'.

In opinia sa, relaxarea fiscala ar fi una benefica:

„Mă bucur că mesajele care vin de la BNR încep să fie cele corecte. Adică problema nu este neapărat scăderea taxelor, care e importantă pentru că de ea beneficiază toată economia reală, inclusiv cei care câştigă salarii vor avea putere de cumpărare suplimentară. Problema e pe parte de cheltuieli şi acolo trebuie să facem baricadă şi zid împotriva oricăror încercări de a risipi resursele care şi aşa se colectează cu foarte mare greutate din sectorul privat. Acesta e mesajul corect şi în sfârşit se corectează dinspre BNR mesajul. Era cam bizar zidul pe care l-au făcut într-o primă fază împotriva relaxării fiscale”, a declarat la Digi24 Cristian Păun.

Cât despre o posibilă criză economică, profesorul spune că populaţia n-ar trebui alarmată. „Am văzut mesajele alarmiste. Eu zic că nu trebuie să speriem populaţia, mediul de afaceri. Trebuie să continuăm să construim un proiect de ţară care să se bazeze pe mai multă relaxare fiscală şi pe prudenţă în materie de cheltuieli bugetare, astfel încât să facem posibilă acea relaxare fiscală pentru ca ulterior să îşi producă efectele benefice de care vorbeşte orice manual de economie”, a mai spus profesorul de economie.

Cristian Păun admite că trebuie să fim prudenţi, dar nu prudenţi cu relaxarea fiscală, ci cu ce cheltuieli şi ce risipă există în momentul de faţă în sectorul bugetar. „Dar nu putem să privăm de relaxarea fiscală mediul privat spunând că noi încă suntem ineficienţi în colectarea taxelor, în cheltuirea banului public”, a mai spus profesorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.