Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economistul Martin Kocher va fi noul ministru al muncii în guvernul Austriei, după demisia Christinei Aschbacher

Sebastian Kurz

Economistul Martin Kocher va fi noul ministru al muncii în guvernul Austriei, a declarat duminică cancelarul Sebastian Kurz, a doua zi după ce Christine Aschbacher şi-a anunţat demisia din postul de ministru al muncii, familiei şi tineretului pe fondul unor acuzaţii de plagiat legate de mai multe lucrări academice, transmite dpa.

În vârstă de 47 de ani, Kocher conduce Institutul pentru Studii Avansate din Viena, unul dintre printre principalele grupuri de reflecţie din Austria. De asemenea, el este profesor la Universitatea din Viena, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Raed Arafat, despre noua tulpină de coronavirus: Înseamnă un impact mai serios pe sistemul sanitar

La un an de la preluarea mandatului, Christine Aschbacher a explicat sâmbătă, într-un comunicat, că se retrage din funcţie pentru "a-şi proteja familia", denunţând "ostilitatea, agitaţia politică şi atacurile" declanşate la adresa ei cu o "forţă insuportabilă".

Ea este acuzată de "plagiat, citate incorecte şi necunoaşterea limbii germane" în lucrarea de masterat din 2006, potrivit blogului lui Stefan Weber, expert specializat în urmărirea fraudelor cu titluri academice.

Aceleaşi acuzaţii se referă şi la teza privind stilul de conducere a companiilor inovatoare, prezentată în mai 2020 la Universitatea Tehnică din Bratislava (Slovacia), în plină criză sanitară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.