Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economistul Mircea Coșea trage un SEMNAL DE ALARMĂ: Se anunță scumpiri de 15-20% în 2022

Agerpres
Mircea Coșea

Economistul Mircea Coșea se așteaptă la o perioadă dificilă pentru România în 2022, din punct de vedere economic. Există multă incertitudini din partea Guvernului, dar și cel puțin un lucru destul de clar, că vor veni scumpiri masive.

„Eu cred că Guvernul va încerca încă o lună jumătate – două să dea impresia că rezolvă problemele pe care le are România, cel puțin în această perioadă de iarnă. Eu cred că apoi ne vom întoarce la clasica poveste ‘iată ce am descoperit!’ – probleme la diverse ministere. Lucrurile se vor mai temporiza, nu vor merge în acest tăvălug de promisiuni, pentru că nu avem cum. Dacă ne gândim la ce buget se poate face în 2022, o să vedem că resursele bugetului sunt aceleași ca în anii precedenți.

Taxele vor crește la nivel local, acolo se vor petrece lucruri în următoarele luni, pentru că deja se anunță scumpiri între 15 și 20% ca urmare a creșterii costurilor la energie și la îngrășăminte. Și atunci vom vedea că spre începutul trimestrului 2 criza va fi cât de cât vizibilă și vom vedea ce va face Guvernul în acel moment. Apelează iar la împrumuturi?”, a declarat Mircea Coșea la B1 TV.

Mircea Coșea a atenționat și cu privire la problemele din PNRR, care creează incertitudine pentru 2022.

„PNRR-ul este într-o situație critică acum. În momentul în care s-a amânat în guvern discuția ordonanței care trebuia să pună în funcțiune mecanismul, pentru că sunt vicii de termeni juridici, înseamnă că problema e complicată. Pe de altă parte, până la finalul anului trebuie să îndeplinim 45 de obiective, din care am îndeplinit 5.

Aceste 45 de obiective au 507 de piloane și 62 de reforme. Cum le va face? S-ar putea ca tranșa a doua să mai întârzie. Nu suntem siguri, nu avem predictibilitate bugetară pentru 2022. Am anumite suspiciuni pentru anul viitor”, a mai punctat Coșea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.