DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ecoul războiului Lazăr-Toader: Revocarea procurorului general, punct final în instanţă

rtv.net
tudorel toader augustin lazar

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, marți, cererea de încetare a procesului în care Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcţie, avocatul motivând în cerere că a încetat calitatea de procuror general a clientului său, prin pensionare. Lazăr cere în continuare daune de un leu MJ, transmite Mediafax.

Procesul în care Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcţie, înaintată de Ministerul Justiției, s-a încheiat, marți, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea avocatului fostului procuror general de încetare a procesului, motivând că a încetat calitatea clientului său, prin pensionare.

„Admite excepţia lipsei de interes invocată de reclamant şi în consecinţă: Respinge, ca devenită lipsită de interes, cererea de suspendare a executării actului administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr, în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie, în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justitiei si ministrul justiţiei”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul instanței.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, pe rolul instanței a rămas spre judecare dosarul în care Augustin Lazăr solicită daune morale de un leu de la Ministerul Justiţiei și publicarea un comunicat în care să îşi ceară scuze pentru raportul privind activitatea sa, pentru care încă nu s-a fixat un termen.

„Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia se află în continuare dosarul 231/57/2019 ce are ca obiect cererea de chemare în judecată formulată prin apărător de către Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei, prin care reclamantul solicită anularea aceluiaşi act administrativ ce a făcut obiectul cererii de suspendare din dosarul 580/57/2018 (...). Prin cererea de chemare în judecată reclamantul solicită de asemenea obligarea Ministerului Justiţiei la plata unor daune morale în sumă de 1 leu şi publicarea pe site-ul Ministerului Justiţiei a unui comunicat având ca obiect scuze publice pentru prejudiciul moral adus prin emiterea raportului”, a transmis Cosmin Muntean.

Procedura de revocare a lui Augustin Lazăr a fost declanşată de către Tudorel Toader în 24 octombrie 2018, iar Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, la sfârşitul lunii ianuarie, că procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcţie înaintată de Ministrul Justiţiei se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia. Asta după ce, în noiembrie 2018, reprezentantul Ministerului Justiţiei a cerut ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel Bucureşti, invocând excepţia necompetenţei teritoriale, în timp ce avocatul lui Augustin Lazăr a cerut ca procesul să fie judecat în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia, invocând faptul că procurorul general are acolo domiciliul.

Ulterior, avocatul lui Augustin Lazăr a cerut încetarea procesului, motivând că a încetat calitatea clientului său, prin pensionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.