Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Edilul din Brăila îi face praf pe Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu, după demisia lui Mihai Tudose: 'Noi știm să ne facem singuri ordine în partid'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose gesturi

Primarul social-democrat al Brăilei, Marian Dragomir, a declarat, pentru AGERPRES, referindu-se la situaţia organizaţiei judeţene a PSD Brăila, care a rămas fără preşedinte, după demisia lui Mihai Tudose, că nu va fi agreată ideea unui preşedinte numit sau detaşat din alt judeţ, ci se va merge pe varianta organizării de alegeri.

"În perioada următoare, vom avea o întâlnire la partid cu toţi preşedinţii de organizaţii pentru a declanşa alegerile. Până la alegerile europarlamentare, vom avea un preşedinte ales. Nu agreăm sub nicio formă varianta preşedinţilor numiţi sau detaşaţi din alte localităţi. Noi, la Brăila, ştim să ne facem singuri ordine în partid", a declarat Dragomir.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aceste modificări la Codul Rutier vă vor lăsa fără mașină

Declarația lui Dragmor vine după ce secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, că se va deplasa personal la Brăila și va face ordine în organizație.

„Sunt convins că PSD Brăila își va reveni în scurt timp după această demisie și la fel ca în cazul PSD Ialomița și PSD Dâmbovița lucrurile se vor îndrepta cu o viteză maximă. Le primit colegilor mei din PSD Brăila, primarilor, viceprimarilor, președinților de organizații, că voi veni la ei în zonă și voi rezolva această chestiune și că procentul PSD în județ nu va fi afectat”, a declarat Codrin Ștefănescu pentru STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Liviu Dragnea atacă! Ce a pregătit pentru cei care au părăsit PSD pentru partidul lui Victor Ponta

Potrivit lui Marian Dragomir, interimatul la conducerea PSD Brăila este asigurat, până la organizarea de alegeri, de prim-vicepreşedintele partidului, fostul primar al Brăilei, Aurel Simionescu.

Aurel Simionescu a declarat că nu exclude posibilitatea de a candida pentru funcţia de preşedinte şi că alegerile pentru funcţia devenită vacanta după plecarea fostului premier Mihai Tudose ar putea fi organizate la sfârşitul săptămânii viitoare.

Citește și: Gabriela Firea are un nou consilier. Despre cine este vorba

"În mod normal, prim-vicepreşedintele este cel care înlocuieşte preşedintele atunci când acesta este plecat. Şi secretarul general al partidului are atribuţii în acest sens. La Brăila, a fost vorba totdeauna despre o conducere colectivă şi nu despre una neapărat formală, reprezentată de preşedinte. Preşedintele s-a consultat întotdeauna cu toţi colegii lui", a completat Dragomir.

Întrebat cum a fost resimţită în PSD Brăila demisia preşedintelui organizaţiei judeţene, Marian Dragomir a spus că membrii de partid o văd ca pe "o tristeţe foarte mare".

Citește și: Surpriză! Ce salariu are bomba-sexy din Poliție, care a făcut ravagii pe Internet – Imagini incendiare

"La PSD Brăila este o tristeţe foarte mare, pentru că lucrăm împreună de ani de zile. Dânsul este din 1992 membru, eu din 1999, alţi colegi sunt chiar mai vechi, alţii mai tineri, dar toţi am colaborat foarte bine. Atunci când pleacă un om de valoare este o mare tristeţe. Am discutat cu domnul Tudose de foarte multe ori despre anumite nemulţumiri legate de aspecte care au legătură cu conducerea partidului. La un moment dat, la domnul Tudose nu s-a mai putut şi aceasta a fost o formă prin care a luat atitudine vizavi de ceea ce se întâmplă la Bucureşti", a mai spus Dragomir.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a declarat că nu a luat în calcul o plecare din PSD Brăila, dar că este în continuare nemulţumit de conducerea centrală a partidului, despre care consideră că nu îl reprezintă.

Citește și: Decizia de ultimă oră a lui Dăncilă! Ce schimbare a făcut aceasta la ANAF

"Nu am luat în calcul o plecare din partid, mi-am exprimat de fiecare dată nemulţumirile vizavi de faptul că, la nivel naţional, în loc să se vorbească despre realizările noastre, în loc să discutăm de buget, tot pierd unii vremea discutând despre nu ştiu ce legi ale Justiţiei, care nu ne fac niciun bine. Nemulţumirile noastre vizavi de conducerea centrală a partidului s-au transpus în adresele pe care noi le-am transmis la Bucureşti", a precizat Dragomir.

Fostul premier Mihai Tudose, preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Brăila, care are cinci mandate de deputat din partea PSD Brăila, a anunţat, marţi, că a demisionat din PSD şi se va alătura echipei Pro România.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aceste modificări la Codul Rutier vă vor lăsa fără mașină .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.