Un primar se plânge că procurorii i-au tulburat căsnicia după ce au inclus în dosarul său de urmărire penală stenograme cu discuţii personale care nu aveau legătură cu speţa investigată. Acuzaţiile de corupţie nu au supărat-o pe soţia lui Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti, judeţul Gorj, ci discuţiile pe care soţul său le avea cu diverse femei, discuţii redate în rechizitoriu.
Vezi şi: Noile tarife RCA au fost publicate de ASF/ DOCUMENT
"Şi eu am avut telefonul ascultat. Mă număr printre cele 1549 de persoane interceptate, în Gorj, în perioada 2010-2015. (...) Singurul lucru este că mai vorbesc şi eu cu câte o fată. Ar fi culmea la cât alerg şi la cât muncesc să nu mai vorbesc şi eu cu câte o fată. (...) Interceptările mi-au creat probleme şi în familie. Pentru orice mărunţiş se duce poliţistul cu propunerea. I se pare lui suspect sau vrea să îl asculte pur şi simplu, nu într-o cauză serioasă care vizează o infracţiune gravă. Numai ca să-l aibă la mână. Stau cu căştile să audă că nu ştiu cine vorbeşte cu nevasta nu ştiu cui. Interceptările m-au afectat şi în plan personal, într-o oarecare măsură, pentru că atunci când am luat dosarul au apărut în dosar şi foarte multe convorbiri care nu aveau legătură cu dosarul, foarte multe. Au fost şi puse la dosar. Când am venit cu dosarul acasă, l-am luat cu totul, l-am răsfoit, s-a uitat şi soţia, asta este. M-a întrebat ce am vorbit eu. A trebuit să-i spun că am vorbit, că sunt treburi de serviciu, de altele. Nu poţi să te fereşti. Nu dau în judecată pe nimeni, nu mai vreau să aud de judecată. Vorbesc cu oricine, nu am ce să ascund”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti, pentru Mediafax.
Vezi şi: Probleme cu legea salarizării: Consiliul Legislativ trage un semnal de alarmă/ DOCUMENT
Edilul comunei Slivileşti, aflat al patrulea mandat, a fost trimis în judecată, în 2015, alături de alte trei persoane, pentru infracţiuni de corupţie. În acelaşi an, prima instanţă, Judecătoria Târgu-Jiu, a dispus achitarea primarului Sorin Bucurescu, hotărârea fiind atacată cu apel.
Avocatul Radu Chiriţă, cadru didactic la Facultatea de Drept a Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca, a solicitat tuturor instanţelor din ţară să îi comunice numărul solicitărilor de interceptări telefonice din perioada 2010–2015, estimând că au fost ascultate circa 300.000 de persoane. Detalii AICI!