Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședința CExN PSD a început la Parlament după discuții separate ale taberelor pro și contra Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Badalau CEX PSD

Conducerea lărgită a PSD a început discuțiile, la ora transmiterii acestei știri, la Parlament, într-o ședință a Comitetului Executiv Național, pe marginea scrisorii anti-Dragnea, la ședință fiind prezent și premierul Viorica Dăncilă, scrie Mediafax.

Înaintea ședinței CExN au avut loc două întâlniri separate ale liderilor PSD care sunt pro și contra Dragnea. Liderii PSD care îl susțin în continuare la șefia partidului pe Liviu Dragnea s-au reunit în biroul președintelui Camerei Deputaților, în timp ce liderii PSD care cer demisia lui Dragnea au avut o discuție în biroul senatorial al lui Adrian Țuțuianu.

La ședința CExN participă și premierul Viorica Dăncilă, care a participat anterior la discuțiile din biroul lui Liviu Dragnea. Dăncilă nu a vrut să spună cum se poziționează față de scrisoarea anti-Dragnea.

Întrebat înaintea începerii ședinței CExN al PSD dacă va propune excluderea inițiatorilor scrisorii, liderul PSD, Liviu Dragnea, a replicat tranșant: „Categoric nu".

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, unul din contestatarii lui Dragnea, a declarat, înainte de ședință, că probabil se va cere excluderea sa din partid și este de părere că Liviu Dragnea va încerca și îndepărtarea a doi miniștri incomozi, Paul Stănescu și Tudorel Toader.

Vicepreședintele PSD pe regiunea de Nord-Vest, Doina Pană, a declarat vineri, înaintea ședinței CExN, că 18 din 22 de voturi aferente zonei Transilvaniei vor merge către Liviu Dragnea în ședința conducerii PSD.

Conducerea lărgită a PSD dezbate "Declarația privind Starea Partidului Social Democrat".

Documentul propune 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD și din funcția de președinte al Camerei Deputaților, precum și asigurarea interimatului conducerii partidului de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019.

Declarația este semnată de un „Comitet de inițiativă” format din Paul Stănescu, vicepreședinte al PSD, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării, Gabriela Firea, vicepreședinte al PSD și primar general al Capitalei și Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al PSD și vicepreședinte al Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.