Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘEDINȚA dintre Tudorel Toader și Liviu Dragnea s-a terminat: SOARTA ministrului a fost decisă

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvern Tudorel Toader

Tudorel Toader a participat la lucrările comisiei pentru legile justiției, care a adoptat, marți, raport favorabil pe proiectului de modificarea a Codului penal, în urma deciziei CCR, iar apoi a intrat în ședință cu Liviu Dragnea, în biroul acestuia, de la Camera Deputaților. După două ore intense de discuții, ministru a ieșit din biroul șefului PSD, care, anterior, discutase și cu Călin Popescu Tăriceanu despre soarta titularului de la justiție.

Dragnea a declarat, de mai multe ori, că nu mai e interesat de soarta lui Toader, în timp ce mulți lideri PSD au anunțat că îl vor remaniat. Numai că Viorica Dăncilă încă îl vrea în Guvern. Senatul ar putea vota miercuri asupra moțiunii simple prin care Opoziția cere demisia ministrului Justiției Tudorel Toader, potrivit unor surse politice. Biroul Permanent al Senatului, ar putea decide, miercuri de la 9.30, includerea pe ordinea de zi a plenului din Senat votul asupra moțiunii.

Citește și: Cine e procurorul DNA acuzat că a făcut scrum dosarul lui Liviu Dragnea și ce avere are

”E posibil ca dezbaterea și votul la moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției să aibă dea miercuri, dar acest lucru va fi stabilit mâine dimineață (miercuri dimineață - n.r.), în ședința Biroului Permanent”, au declarat pentru surse politice.

Conducerea Senatului a decis, luni, să amâne dezbaterea și votul moțiunilor simple prin care Opoziția cere demisia miniștrilor Justiției și Finanțelor, Tudorel Toader și Eugen Teodorovici.

Citește și: Lege cu dedicație pentru Liviu Dragnea? Parlamentul a adoptat-o azi – Opoziția a ieșit imediat la atac

Comitetul Executiv al PSD se va reuni, miercuri la Parlament, începând cu ora 12.00, au declarat surse politice. Printre temele de discuție ale social-democraților ar putea fi remanierea guvernamentală, cât și calea de acțiune cu privire la Tudorel Toader.

Remanierea guvernamentală va fi o temă în CEx al PSD, în condițiile în care Rovana Plumb deschide lista candidaților PSD la europarlamentare, ea fiind ministrul al Fondurilor Europene, au precizat sursele citate. De asemenea, un alt membru al Cabinetului Dăncilă care este și candidat la alegerile pentru PE este mininistrul pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero.

Citește și: Toți șoferii sunt vizați! Cum se va face plata amenzilor

De asemenea, sursele menționate au adăugat că vor fi discuții și despre nemulțumirile social-democraților cu privire la ministrul Justiției Tudorel Toader.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că l-a respectat foarte mult pe Tudorel Toader, însă a precizat că ministrul Justiției a greșit foarte mult și că el, personal, „are o supărare foarte mare” din această cauză. El a adăugat că premierul Viorica Dăncilă trebuie să decidă dacă ministrul mai are susținere în Guvern. Liderul social-democrat a mai precizat că probabil remanierea ministrului Justiției va fi discutată în următoarea ședință a CEx al PSD, însă acesta nu va fi subiectul principal.

Citește și: O nouă reacție a Băncii Naționale în scandalul repatrierii aurului! Consilierul lui Mugur Isărescu urcă pe scenă

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiției, Viorica Dăncilă a declarat, pe 8 aprilie, că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraților evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

La începutul acestei luni preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că trebuie ca Rovana Plumb şi Natalia Intotero, candidate la europarlamentare, să demisioneze înaintea începerii campaniei electorale.

Citește și: S-a dat verdictul! Vești proaste pentru Irina Tănase

PSD are pe listă 43 de candidaţi la europarlamentare. Partidul deschide lista cu Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram şi senatorul PSD Claudiu Manda.

Alţi social-democraţi care completează lista candidaţilor sunt: Cristian Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană, Crina Fiorela Chilat, Bălănică Mariana, Răzvan Popa, Luminiţa Jivan, Alina Păvelescu.

Citește și: Lovitură pentru bucureșteni! ANAF intră la rupere .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.