Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședința extraordinară a CGMB nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum

cgmb

Ședința extraordinară a Consiliului General al Municipiului București, convocată la solicitarea PNL și USR, nu a mai avut loc vineri, în condițiile în care în sală au fost prezenți doar 18 consilieri municipali, reprezentanți ai USR și PNL, potrivit AGERPRES.

Citeşte şi: Radu Tudor, critici DURE la proiectul Ministerului de Finanţe: 'PSD pledează pentru cătuşe, deşi pretinde că luptă împotriva abuzurilor'

Solicitarea de convocare a ședinței a fost semnată de 21 de consilieri generali USR și PNL. Conform legislației în vigoare, ședințele CGMB pot fi convocate la solicitarea unei treimi din numărul consilierilor municipali.

Pe ordinea de zi a figurat clarificarea de către primarul Capitalei și de către directorii instituțiilor din subordinea PMB și a CGMB a procesului decizional în vederea organizării târgului de Crăciun din Piața Victoriei, unde erau organizate proteste de obicei, inițiativă la care s-a renunțat.

Al doilea punct de pe ordinea de zi l-a reprezentat punerea la dispoziția consilierilor generali de către primarul general, PMB, CGMB, Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București — PROEDUS, Centrul Cultural al Municipiului București — ARCUB și Inspectoratul Școlar București a tuturor documentelor oficiale care au stat la baza deciziei de a organiza festivalul din Piața Victoriei.

Citeşte şi: Şefa CSM, mesaj TRANŞANT către Parlament: 'Independenţa magistratului nu este un privilegiu...'

Al treilea punct de pe ordinea de zi a fost un proiect inițiat de consilierii generali USR Roxana Wring, Ana Maria Ciceală, Alexandru Gâdiuță și Matei Țugui, conform căruia Piața Victoriei ar urma să devină destinație rezervată pentru manifestații civice, sindicate etc.

Pe 2 decembrie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că mută Festivalul de colinde și Târgul de Crăciun din Piața Victoriei într-o altă locație, dar a subliniat că spațiul public este al tuturor, "nu poate fi "rezervat" unui grup constituit ad-hoc sau, dimpotrivă, bine organizat".

Decizia a fost luată după ce, în aceea zi, o parte dintre protestatarii aflați în Piața Victoriei au intrat în conflict cu angajații Primăriei Capitalei care amenajau târgul de sărbători, au împins gardurile de protecție și au încercat să intre pe partea carosabilă.

Citeşte şi: Sondajul care dă toate planurile peste cap. Lovitura DURĂ primită de România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.