Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință interesantă la PSD, în plin război al nervilor: liderii încearcă să stăvilească asaltul la Tudorel Toader/SURSE

NoBullying
suspendare lovitura politica negocieri

Liderii PSD se întâlnesc într-o ședință a Biroului Permanent Național, miercuri, de la ora 16.00. Ședința vine în contextul în care toată lumea așteaptă prezentarea raportului ministrului Justiției, Tudorel Toader, prin care să anunțe dacă va declanșa sau nu procedura de revocare a Laurei Codruța Kovesi.

Citește și: Victor Ponta pregătește REVOLUȚIA pe scena politică: trei noutăți absolute pentru România

Surse din PSD ne-au explicat că liderii partidului vor încerca să stăvilească avântul social-democraților, care își doresc o ședință prin care să îi arate lui Tudorel Toader că în cazul nerevocării Laurei Codruța Kovesi va urma destituirea sa din funcția de ministru al Justiției.

”Știm că toți ar vrea să discutăm subiectul ăsta și în partid, și voi la presă, dar acest subiect nu figurează pe ordinea de zi și nici nu vor fi discuții pe această temă”, ne-a precizat un lider important al PSD.

În schimb, se va discuta despre organizarea Congresului Extraordinar al PSD, convocat de Comitetul Executiv. Discuția se va purta la nivel organizatoric, pentru că organizarea unui astfel de eveniment antrenează o mulțime de oameni, resurse și bani.

Cel mai important aspect de stabilit este data exactă a Congresului. În acest moment, în dezbatere, sunt datele de 10 și 17 martie. Liderii și-ar dori mai degrabă data de 10 martie, pentru a o lega cu evenimentele dedicate zilei de 8 Martie, însă s-ar putea ca din punct de vedere organizatoric să fie mai indicată data de 17 martie.

Sursele noastre susțin că în acest Congres se vor efectua o serie de modificări la Statut, atât în zona incompatibilităților, cât și la alte capitole care și-au dovedit ineficiența în ultima perioadă. Sursele noastre susțin că s-ar putea simplifica inclusiv procedura de excludere din PSD, dat fiind că în ultimii ani au existat cazuri în care unii oameni s-au folosit de tot felul de artificii pentru a clama apartenența la PSD, asta deși fuseseră excluși.

Conform Statutului PSD, Congresul Extraordinar se convoacă la solicitarea Comitetului Executiv Naţional, a Grupurilor Parlamentare ale PSD din cele două Camere sau a cel puţin 16 organizaţii judeţene sau de sector ale PSD.

Congresul Extraordinar al PSD este alcătuit din delegaţi aleşi de către Conferinţele extraordinare ale organizaţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti, conform Normei de reprezentare prevăzută în statut.

Congresul Extraordinar al PSD se convoacă pentru exercitarea atribuţiilor statutare, precum şi pentru următoarele situaţii: în cazul organizării alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidenţiale, la termen sau anticipate, pentru pregătirea acestora sau evaluarea rezultatelor; pentru modificarea Statutului PSD sau a Programului Politic al partidului; / în situaţii deosebite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.