Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Edinson Cavani, anchetat de federaţia engleză pentru rasism

http://www.dailymail.co.uk
Edinson Cavani

Federaţia Engleză (FA) a anunţat că a deschis o anchetă cu privire la un comentariu postat pe Instagram şi apoi şters rapid de atacantul formaţiei Manchester United Edinson Cavani, informează AFP. Jucătorul uruguayan ar putea primi mai multe meciuri de suspendare, potrivit news.ro.

Ca răspuns la un mesaj de felicitare care i-a fost trimis după dubla sa decisivă în victoria echipei Manchester United, obţinută, duminică, la Southampton (3-2), Cavani ar fi scris "negrito" (negru mic), potrivit agenţiei de ştiri PA, într-o postare pe Instagram.

Clubul l-a apărat atacantul uruguayan, explicând că acel cuvântul a fost folosit cu o intenţie prietenoasă şi că are o altă conotaţie în America de Sud.

Citește și: Soția și Menajera, INTERPUSELE lui Daniel Tudorache - Lua prin intermediul lor diamante, vacanțe de lux, școli private, și aveau conturi și de 3 milioane de lei

Gruparea din Manchester a precizat că l-a informat pe Cavani că utilizarea unui astfel de termen în Marea Britanie este împotriva regulilor stabilite de Federaţia Engleză (FA), ceea ce l-a împins pe fotbalist să-şi şteargă postarea.

Înainte de începerea sezonului, federaţia engleză a publicat instrucţiuni de combatere a comportamentelor şi comentariilor rasiste sau discriminatorii. Infracţiunile de pe reţelele de socializare se pedepsesc cu o suspendare minimă de trei meciuri. În ciuda acestei prevederi regulamentare, sezonul trecut, Bernardo Silva (Manchester City), pentru o glumă despre Benjamin Mendy, şi Dele Alli (Tottenham), ironizând boala Covid-19, au fost suspendaţi câte un meci după ce au încălcat aceste instrucţiuni.

Un alt uruguayan, Luis Suarez, a folosit cuvântul "negrito" faţă de Patrice Evra, în 2011, când cei doi jucători au avut o altercaţie în timpul unui meci Liverpool - Manchester United.

Suarez a susţinut şi el că acesta era un termen de afecţiune, dar federaţia engleză nu a acceptat această explicaţie şi l-a sancţionat pe atacantul aflat atunci la Liverpool cu opt meciuri de suspendare.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.