Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință crucială pentru majorarea salariul minim. Marcel Ciolacu față-n față cu patronatele și sindicatele (surse)

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Încep negocierile pentru majorarea salariului minim pe economie. Potrivit unor surse, săptămâma viitoare va avea loc Consiliul Național Tripartit, acolo unde patronatele și sindicatele vor sta față în față cu premierul și vor stabili exact cum va crește venitul minim pe economie.

Acesta ar trebui să ajungă la 3.700 de lei brut. Patronii spun însă că nu își permit să crească salariul din iulie mai ales că ar urma să fie eliminată facilitatea fiscală de 200 de lei.

Potrivit surselor Realitatea Plus, săptămâna viitoare va avea loc Consiliul Național Tripartit la Palatul Victoria, ședință în care patronatele, sindicatele și premierul Marcel Ciolacu vor stabili modul în care va crește salariul minim, dar și data de la care se va aplica această creștere.

În ultima perioada, patronatele au tras un semnal de alarmă și au spus că nu își permit această majorare, acestea cerând o amânare.

Venitul minim brut pe economie ar trebui să ajungă de la 3.300 de lei la 3.700 de lei

Aceleași surse spun că săptămâna viitoare va avea loc o ședință și la Ministerul Muncii, prin care va fi stabilit cu exactitate acest mecanism. Reprezentanții instituției vor să fie stabilit un mecanism clar prin care acest venit să crească, să fie raportat la inflație și la productivitatea muncii, astfel încât să fie evitate aceste negocieri.

După majorare, cei 1,8 milioane de români care încasează venitul minim vor primi în plus doar 138 de lei. Practic, venitul net ajunge la 2.217 lei și știm deja că la minister se lucrează și la această directivă europeană prin care ar trebui să implementăm salariul minim european.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.