Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ediţia a 20-a a Cupei Irina Deleanu la gimnastică ritmică se va desfăşura în perioada 19-23 mai la Sala Polivalentă

www.agerpres.ro
gimnastică ritmică

Cupa Irina Deleanu la gimnastică ritmică, competiţie ajunsă la cea de-a 20-a ediţie, se va desfăşura în acest an pe parcursul a cinci zile, între 19 şi 23 mai, la Sala Polivalentă din Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, AGERPRES.

"De 20 de ani, gimnastica ritmică din România are o competiţie la care sportivele îşi pot demonstra măiestria indiferent de categoria de vârstă la care participă. După ce a făcut performanţă la cel mai înalt nivel ca sportivă, Irina Deleanu demonstrează că nu coboară ştacheta nici la nivelul organizării de competiţii internaţionale. În sportul graţiei, frumuseţii şi perfecţiunii, Cupa Irina Deleanu şi-a găsit, an după an un loc bine stabilit în calendarul competiţional internaţional. Ediţia 2021 se anunţă a fi un spectacol complet unde, de la copii de 7- 8 ani, până la gimnaste calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sau medaliate la campionate continentale, fiecare participantă îşi doreşte rezultate cât mai bune", se menţionează în comunicatul Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică.

Citește și: DOSAR Cum a ajuns DNA la `cârtița` de la CONTRA-INFORMAȚII Suceava...

În concursul din cadrul Cupei Irina Deleanu organizat sub egida FIG, pentru România vor participa componentele loturilor naţionale şi al celui olimpic: Denisa Mailat, Annaliese Drăgan, la senioare, iar la junioare Christina Drăgan şi componentele lotului de ansamblu - Ana Mezei, Iulia Besoiu, Claudia Mitan, Catrina Buniov, Andra Crainic şi Dalia Marin.

Rusia a anunţat că va fi reprezentată la Bucureşti de tripla campioană mondială şi europeană de junioare din 2019, Lala Kramarenko, precum şi de Daria Trubnikova şi Anastasia Guzenkova. De asemenea, Italia o va avea în lot pe vicecampioana mondială, Milena Baldassarri, Japonia pe Kaho Minagawa, medaliată cu bronz la campionatele mondiale din 2017, iar Belarus pe campioana europeană de juniori din 2020, Dina Agisheva.

Pentru multe dintre gimnastele participante competiţia de la Bucureşti reprezintă o verificare înainte de Campionatele Europene de la Varna (9-13 iunie).

În total, la toate categoriile de vârstă, la ediţia 2021 a Cupei Irina Deleanu vor participa peste 400 de gimnaste din 31 de ţări: Azerbaidjan, Belgia, Belarus, Brazilia, Bulgaria, Cehia, Elveţia, Estonia, Filipine, Georgia, Grecia, Indonezia, Israel, Japonia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Moldova, Mexic, Muntenegru, Polonia, Porto Rico, Rusia, Slovenia, Serbia, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ucraina, Ungaria şi România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.