Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ediția a XV-a a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo începe sâmbătă, online

festivaldecluj.ro
festival SONORO

Ediția a XV-a a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo începe sâmbătă, cu mai multe concerte transmise live din sălile de concerte din Brașov, Bușteni, Sibiu și București. Publicul va putea accesa în timp real, online și în mod gratuit, prima parte a Festivalului „Pasărea Măiastră”, anunță MEDIAFAX.

Festivalul SoNoRo „Pasărea Măiastră” se desfășoară online de sâmbătă, 31 octombrie până pe 9 decembrie 2020, însă până pe 5 noiembrie poate fi rumărit online, gratuit, pe mai multe platfome, inclusiv pe platforma online a festivalului SoNoRo sau pe Facebook.

Citește și: Rareș Bogdan, mesaj nemilos: ‘Ticăloșia, corupția, lenea, nepăsarea, incompetența trebuie combătute fără milă și sancționate aspru’

Accesul la concerte este liber, însă cei care doresc să susțină Asociația Sonoro și proiectele sale, vor putea contribui prin intermediul unor donații în contul proiectului.

„Anul acesta ne-am bucurat că am susținut concerte în aer liber, cu muzicieni valoroși, în multe părți ale țării. Toate concertele au fost oferite gratuit publicului și vom continua să oferim în același mod concertele pe care le vom transmite online în prima parte a Festivalului SoNoRo. În acest an dificil, accesul la cultură a fost restricționat de reglementări menite să protejeze sănătatea publică. Am dorit să compensăm cumva acest lucru oferind acces liber celor care doresc să se bucure de muzică, prin intermediul platformelor digitale”, a declarat Răzvan Popovici, Directorul Executiv al Festivalului SoNoRo.

Muzicienii care vor susține primele concerte ale ediției aniversare a Festivalului SoNoRo sunt: Alissa Margulis (vioară), Mihaela Martin (vioară), Francesco Ionașcu (vioară) Răzvan Popovici, (violă), Justus Grimm (violoncel), Frans Helmerson (violoncel), Diana Ketler (pian) și Ionuț Ștefănescu (flaut).

Citește și: FOTO Clotilde Armand, destăinuire după prima zi de lucru la Primăria Sectorului 1: Am găsit un distrugător de hârtie și un baston de polițist local

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută.

Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintrecele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.