Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei a tipărit volumul 'Tudor Vladimirescu, personalitate complexă a neamului românesc – 240 de ani de la nașterea sa'

Gaudeamus
carte librarie online

Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei a tipărit, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, volumul „Tudor Vladimirescu, personalitate complexă a neamului românesc – 240 de ani de la nașterea sa”.

Personalități din lumea academică evidențiază în carte cele mai importante momente din viața și activitatea revoluționarului și devotamentul său față de credința strămoșească, potrivit basilica.ro.

Citește și: Italia înregistrează o creștere alarmantă de cazuri COVID-19, ministrul Sănătății se declară optimist: 'Nu vom avea noi restricţii'

„Fiu credincios al Bisericii noastre strămoșești, Tudor Vladimirescu a fost sprijinit de mulți dintre clericii vremii sale, el însuși fiind ctitor de mânăstiri și biserici și ajutător al lor”, scrie în prefață Mitropolitul Nifon.

„Educat în spiritul valorilor Evangheliei lui Hristos, atașat de credința ortodoxă, Tudor Vladimirescu s-a manifestat ca un bun, credincios și patriot fiu al țării noastre”. Noua apariție editorială subliniază că Tudor Vladimirescu a reușit să ofere neamului nostru certitudinea că unirea îl face puternic și de neînvins.

Citește și: OFICIAL - Marcel Ciolacu este președinte ales al PSD: echipa de conducere a noului lider

Tudor Vladimirescu a fost conducătorul Revoluţiei de la 1821 în Țara Românească. Mişcarea avea ca scop eliberarea popoarelor creştine din Regiunea Balcanică de sub dominaţia Otomană. În Declarația de la Padeș (1821), revoluționarii au enunțat principiul suveranității poporului român și cerut anularea dominației străine și ocuparea funcțiilor în stat de către români.

Mișcarea lui Tudor a adus problema românească pe agenda de discuții a marilor puteri și a pregătit terenul pentru Revoluția de la 1848, care a fost următorul pas către independența și unirea românilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.