Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eduard Hellvig, un politician de culise care a lucrat bine în spatele perdelelor

revista presei

Digi24:

Plenul Parlamentului l-a votat pe Eduard Hellving în funcția de șef al Serviciului Român de Informaţii. Jurnalistul Emil Hurezeanu este de părere că politicianul este modest și că a avut un discurs previzibil. „E un om care și-a fixat agenda în funcție de așteptări. A adoptat repede un low profile care nu a fost niciodată contrazis”, a spus Emil Hurezeanu, apreciind că așa-zisa greșeală cu axa Washington-Berlin-București „nici măcar nu a fost o greșeală atât de mare” „În cinstea domnului Hellving, un general american a spus că din păcate Anglia nu mai e cel mai bun aliat al Americii. Vedeți că domnul Helving are și el susținătorii lui, chiar și în America. Deși domnul Iohannis a făcut greșeala capitală să nu-i întrebe pe partenerii americani pe cine să pună în fruntea Serviciului Român de Informații, aducând un pro-german care nu știe germană din județul Sălaj, în loc să aducă un atlantist care recită din Edgar Allan Poe zi și noapte, din județul Bihor, să zicem...”, a comentat ironic jurnalistul, făcând referire la discursul fostului președinte Traian Băsescu. „Domnul Băsescu se poate felicita. Cred că intervenției domniei sale îi datorăm 100 de voturi în plus în cazul Hellving astăzi, în Parlament”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu. Eduard Hellving a preluat deja „sigilele instituției” în opinia sa. „Hellving este bun pansament, e preocupat de probleme de securitate, se bucură de încrederea președintelui, făcea parte din masa rotundă de dezbatere. N-a jucat niciodată un rol atât de important ideologic, de militant ideolog. A fost un politician de culise, care a lucrat bine în spatele perdelelor. Așa i se datorează și numărul mare de voturi”, a completat jurnalistul.

Hotnews:

Ce simplu era cand, oricine se trezea anchetat de procurori, putea arunca rapid vina pe Traian Basescu, se autoproclama victima directa a fostului presedinte si reusea, pe moment, sa zapaceasca publicul. Nastase, Voiculescu, Vantu dar si altii mai mici s-au aparat cu argumentul ca au ajuns la inchisoare din cauza ca s-au luptat cu Dictatorul. Pana si cel mai amarat primar de comuna punea placa "dosarului politic" cand ajungea sa dea cu subsemnatul. Acum, ca regimul a cazut, iar procurorii "Dictatorului" i-au bagat la arest fratele, protejata si ii ancheteaza ginerele suna cam idiot din partea noii garnituri de cercetati penali sa sustina ca tot de la Basescu li se trage. In consecinta, au inventat rapid noi diversiuni, au cautat alte explicatii bune de aiurit poporul... Noua garnitura de penali se comporta la fel ca predecesorii lor: nu cauta sa-si demonstreze nevinovatia, ci incearca sa convinga publicul ca sunt victimele unui complot. Cineva le doreste raul, impotriva lor lucreaza Forta Obscura. Fiind mare amator de conspiratii si cabale, publicul romanesc le inghite cu placere. Aici poate intra orice nu poate fi niciodata probat. Udrea l-a acuzat pe generalul Coldea "ca o uraste personal" pentru a submina intreaga ancheta DNA impotriva sa.  Apoi, lupta cu "serviciile" te   face sa arati putin a martir... Ceva mai abil decat ceilalti, Sebastian Ghita a dezvoltat intr-un interviu acordat lui Catalin Tolontan teoria Strainului. Ea e veche de cand lumea, practicata cu succes si de fosta Securitate. Dl Ghita nu pozeaza in victima, ci muta brusc reflectorul de pe borfasul autohton pe straini, odata cu intrebarile subversive aferente. Ce, astia nu fura? Cum de picam doar noi, romanasii verzi? E un tip mai sofisticat de victimizare, care induce in mintea publicului ideea capitalistului autohton nedreptatit in raport cu strainul, beneficiarul unui suspect tratament preferential.

RFI:

Compania națională Air Moldova, cel mai mare operator aerian de pe piaţa de transport de călători din Republica Moldova și-a suspendat zborurile spre București. Din 1martie, pasagerii pot ajunge totuşi la destinație cu o altă companie aeriană. Air Moldova a operat ultimul zbor spre București, la 28 februarie 2015... Așadar, cetățenii care își doresc să ajungă la București, pot zbura, din martie, cu un avion al companiei aeriene din România, Tarom. Potrivit reprezentanților Air Moldova, cursa Chișinău-București a fost suspendată din lipsă de călători. Spre exemplu, în timp ce în zona check-in pentru cursa Chișinău-București, operată de Air Moldova, vineri seara puteai vedea doar câțiva oameni la coadă, în imediata apropiere, câteva zeci de moldoveni așteptau să fie înregistrați pentru cursa Chișinău-Bologna, un zbor al companiei naționale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.