Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eduard Novak speră ca ediţia de anul viitor a Turului României să fie transmisă în direct pe canalul Eurosport

ciclism

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, a declarat, marți, într-o conferinţă de presă, că speră ca ediţia de anul viitor a Turului României să fie transmisă în direct pe canalul Eurosport, potrivit Agerpres.

"Anul viitor ne propunem să creştem din toate punctele de vedere pentru că sperăm la transmiterea Turului României pe televiziunea Eurosport. Ar fi extraordinar să vadă lumea ce înseamnă ciclismul românesc, să vadă cât de frumoasă este România. Acesta este scopul nostru şi sper ca anul viitor să ni se alăture pe lângă MTS şi Ministerul Turismului în acest proiect pentru a promova România la nivel internaţional, să fie transmisă această competiţie în peste 50 de ţări şi comentată în 20 de limbi. Iar eu cred că avem ce arăta", a afirmat preşedintele în conferinţa de lansare a ediţiei 2019 a Turului României.

"Dorinţă a existat şi anul trecut pentru ca Turul României să fie transmis pe Eurosport. Dar s-a constatat că MTS nu poate finanţa pe bază legală această transmisie şi că poate sprijini numai evenimente sportive. Mai avem de învăţat pentru a organiza o competiţie bună şi a ajunge pe Eurosport. Dar eu deja simt că acest lucru este foarte aproape să se întâmple şi sper ca anul viitor să ajungem pe Eurosport. De asemenea, anul viitor sper că Turul României se va întinde pe 7 zile şi nu pe 5, ca să putem acoperi o mai mare zonă a ţării", a explicat Eduard Novak.

Ediţia 2019, a 52-a a Turului României se desfăşoară în perioada 11-15 septembrie 2019 şi acoperă 688 de kilometri între Cluj-Napoca şi Bucureşti. Programul cuprinde cinci etape, după cum urmează: etapa 1 (11 septembrie) Cluj-Napoca - Sighişoara (168 kilometri); etapa 2 (12 septembrie) Braşov - Focşani (176,3 kilometri); etapa 3 (13 septembrie) Buzău - Târgovişte (121,6 kilometri), etapa 4 (14 septembrie) Ploieşti - Piatra Arsă (126 kilometri); etapa 5 (14 septembrie) Bucureşti (100,3 kilometri, circuit urban).

În acest an la Turul României s-au înscris 19 de echipe, dintre care 7 naţionale şi 12 continentale, organizatorii anunţând participarea a aproximativ 140 de ciclişti, printre aceştia şi Serghei Ţvetcov, câştigătorul ediţiei din 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.