Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, anunță căderea Rusiei: Economia nu va supraviețui la nesfârșit din rezervele financiare

imf.org
Președintele Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina

Economia Rusiei nu poate supraviețui la nesfârșit cu rezervele sale financiare și va trebui să se transforme pentru a face față impactului sancțiunilor internaționale, a declarat luni guvernatorul Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, conform Reuters, potrivit mediafax.

În cel mai important discurs al său de când Rusia și-a trimis forțele în Ucraina, la 24 februarie, Nabiullina a declarat că inflația va fi readusă la ținta de 4% până în 2024.

"Perioada în care economia poate trăi din rezerve este finită. Și deja în al doilea și al treilea trimestru vom intra într-o perioadă de transformare structurală și de căutare de noi modele de afaceri", a spus ea.

Sancțiunile au afectat în principal piața financiară, "dar acum vor începe să afecteze din ce în ce mai mult economia", a spus ea. "Principalele probleme vor fi asociate cu restricțiile asupra importurilor și logisticii comerțului exterior, iar în viitor cu restricțiile asupra exporturilor."

Ea a spus că firmele ruse vor trebui să se adapteze. "Producătorii ruși vor trebui să caute noi parteneri, logistică sau să treacă la producția de produse din generațiile anterioare", a spus ea.

Exportatorii vor trebui să caute noi parteneri și aranjamente logistice și "toate acestea vor necesita timp", a spus Nabiullina.

Ea a prezentat mai multe măsuri pentru a ajuta economia să se adapteze.

Banca centrală are în vedere flexibilizarea vânzării produselor valutare de către exportatori, a spus ea, și testează, de asemenea, emiterea de ruble digitale pentru a le permite rușilor să facă transferuri între portofele digitale.

Operațiunile pilot asociate cu acest proiect erau planificate în a doua jumătate a anului, a spus ea.

Banca centrală a Rusiei și-a dublat rata dobânzii cheie la 20% atunci când au fost aplicate sancțiunile internaționale, dar apoi a redus-o luna aceasta la 17%, semnalând un mediu economic dificil și o încetinire a inflației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.