Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa ÎCCJ, prima reacție după decizia pilot a CEDO: Ce soluții are în vedere

adevarul.ro
cristina tarcea

Șefa ÎCCJ Cristina Tarcea a reacționat marți după ce Curtea Europeană pentru Drepturile Omului i-a cerut României să prezinte un calendar pentru introducerea de măsuri pentru a rezolva situaţia din penitenciare.

„(...) Este cunoscută în lumea juridică o asemenea propunere, atât în ceea ce privește existența brățărilor, la un moment dat, discuțiile erau atât de avansate - cunoașteți că rațiuni de ordin financiar au împiedicat punerea în executare a unei astfel de măsuri. De altfel și munca în folosul comunității este o chestiune care de-a lungul timpului s-a discutat. Urmează să se aplece legiuitorul cu atenție asupra acestui aspect, pentru că există un principiu al dublei incriminări” , a declarat Cristina Tarcea, la sediul CSM.

Mai mult, Cristina Tarcea a afirmat că îi este greu să creadă că în şase luni se va putea schimba radical sistemul penitenciar. 

„Pentru prezentarea unui calendar, da, cred că este un termen suficient, dar având experienţa şi hotărârii pilot anterioare, (...) în care iniţial se fixase un termen de 18 luni pentru soluţionarea problemei retrocedărilor, în care de la acea dată Guvernul şi Legislativul neputând adopta în termenul stabilit anumite măsuri s-a solicitat o amânare a acestui termen, o prelungire a acestui termen, lucru care s-a obţinut în cele din urmă - deci, eu cred că da, într-adevăr, în şase luni se poate face un plan, dar sunt destul de sceptică în ceea ce priveşte rezolvarea finală a acestei probleme în termen legal. (...) Dacă prima condamnare a existat în anul 2003 şi acum suntem în 2017 şi nimic spectaculos nu s-a întâmplat, mi-e greu să cred că în şase luni se va putea schimba radical sistemul din penitenciare”, a spus șefa ÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.