Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa opoziției din Belarus, condamnată la 15 ani de închisoare: Svetlana Tihanovskaia e acuzată de 'trădare' și 'conspirație pentru preluarea puterii de stat'

Euronews
Svetlana Tihanovskaia

Tribunalul municipal din Minsk, Belarus, a găsit-o luni vinovată pe fosta candidată la președinția Belarusului, Svetlana Tihanovskaia, și a condamnat-o la 15 ani de închisoare cu executarea pedepsei într-o colonie corecțională a regimului general.

"Tribunalul orașului Minsk a condamnat-o pe Svetlana Tihanovskaia la 15 ani de închisoare. Tihanovskaia, conform deciziei instanței, trebuie să-și ispășească pedeapsa într-o colonie de regim general", transmite agenția de presă de stat BelTA.

Tihanovskaia a fost găsită vinovată de „înaltă trădare, conspirație pentru preluarea puterii de stat, crearea unei formațiuni extremiste și a conducerii acesteia, apeluri publice pentru acapararea puterii de stat”.

Potrivit agenţiei belaruse de stat de presă Belta şi organizaţiei de apărarea drepturilor omului Viasna, alt opozant, Pavel latuşko, a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

Context

Tihanovskaia a participat la alegerile prezidențiale din 2020 din Belarus, după ce CEC a refuzat să înregistreze grupul de inițiativă al soțului ei Serghei Tihanovski, care a fost ulterior reținut și arestat. Potrivit rezultatelor alegerilor anunțate oficial, Tihanovskaia a câștigat puțin mai mult de 10% din voturi, ocupând locul al doilea, în timp ce opoziția nu a recunoscut rezultatele alegerilor.

În Europa, Tihanovskaia este recunoscută ca lider al opoziției din Belarus.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.