Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa UNJR, Dana Gârbovan, e scandalizată de ultimele indicații date justiției de Klaus Iohannis

obiectiv.info
Klaus Iohannis

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din Romania (UNJR), Dana Gârbovan, a calificat joi drept "nefirească" solicitarea şefului statului, Klaus Iohannis, către procurorul general al României de urgentare a soluţionării mai multor dosare penale, dacă este vorba despre unele actuale.

"Dacă este vorba despre dosarele actuale, din punctul nostru de vedere, este o chestiune absolut nefirească şi arată exact o mentalitate greşită la care Executivul şi celelalte puteri ale statului se raportează", a afirmat Gârbovan, la sediul CSM.

Citește și: Va fi cea mai friguroasă iarnă? SECRETUL unei știri false rostogolite peste tot

În opinia sa, "este necesar să se decripteze, inclusiv la nivelul numirilor la vârful structurilor de Parchet, partea politică ce include preşedintele şi Ministerul Justiţiei, pentru a avea o reală separare a celor două puteri, pentru că altfel ajungem la aceste chestiuni când fie preşedintele, fie prim-ministrul, fie ministrul Justiţiei consideră că este legitim să ceară socoteală procurorilor pentru anchete care, dacă este vorba despre chestiuni particulare şi nu de informaţii de sistem, sunt, din punctul nostru de vedere, inadmisibile".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că a avut o întâlnire cu procurorul general şi l-a rugat pe acesta să ia toate măsurile pentru a introduce mai multă celeritate în cercetări, afirmând că există dosare "extrem de vechi", precum cele ale Revoluţiei sau Mineriadei.

Citește și: Un preot a murit în timpul unei înmormântări

"Am avut o întâlnire cu procurorul general aici, la Cotroceni, şi l-am rugat să ia toate măsurile care se pot lua pentru a introduce mai multă celeritate în exerciţiul cercetărilor. E foarte simplu: avem dosare vechi, unele extrem de vechi, mă gândesc la Dosarul Mineriadei, Dosarul Revoluţiei. Este inacceptabil să stăm noi şi să nu ştim ce s-a întâmplat la Revoluţie, cine a fost vinovat, ce s-a întâmplat la Mineriade, cine sunt oamenii vinovaţi. Dacă vorbesc de vinovaţi, vorbesc de oameni care au încălcat legea, nu de o vină istorică. Nu e treaba istoricilor încă. Deocamdată, şi în Dosarul Revoluţiei, şi în Dosarul Mineriadei, este treaba procurorilor, iar cine a greşit va plăti", a spus şeful statului.

El a precizat că l-a mai rugat pe procurorul general să ia măsurile necesare astfel încât cercetările să fie efectuate mai rapid, pentru a trimite dosarele în instanţă atunci când procurorii constată că s-a încălcat legea.

Citește și: Facebook intră pe piața anunțurilor de vânzări: Poți cumpăra și vinde ce vrei

"Acolo unde se constată că nu s-a încălcat legea, că sunt nişte delaţiuni comice, acolo să se restabilească de îndată bunul renume al persoanei care a fost pe nedrept acuzată", a adăugat Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.