Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efecte DEVASTATOARE ale vremii: 320 de localități rămase în beznă, sute de copaci căzuți și zeci de mașini avariate

IGSU
copac cazut zapada

IGSU anunță că în ultimele 24 de ore au fost înregistrare efecte ale vremii în 14 județe, 11 drumuri naționale fiind afectate(DN 66, DN 66C, DN 67 C, DN 65, DN 65C, DN 6, DN 7, DN 7A, DN 7C, DN 1A, DN 1C).

Din cauza depunerilor de zăpadă și a vântului puternic au fost doborâți 260 copaci peste 36 de autovehicule, 4 stâlpi de electricitate, 2 acoperișuri, iar mai multe cabluri au fost rupte. De asemenea, oamenii din 320 de localități nu au curent electric.

"O situație deosebită o constituie lipsa alimentării cu energie electrică, la ora 07.00, fiind înregistrate avarii în 320 localități. Echipele de intervenție ale distribuitorilor de energie electrică acționează în toate zonele pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp. De asemenea, șenilatele din dotarea ISU Timiș și ISU Mehedinți au acordat sprijin echipelor tehnice pentru asigurarea accesului în zonele înzăpezite.

Pentru asigurarea necesităților populației și administrației publice locale, încă de ieri IGSU a mobilizat în județele Caraș-Severin și Timiș 10 containere generatoare de curent electric de mare capacitate, care deservesc spitale, uzine de apă, dar și cartiere sau localități în care este întreruptă energia electrică. În această dimineață, alte două generatoare de mare capacitate din județele Cluj și Mureș vor fi trimise în județul Timiș.

Citeste si Un politician cunoscut va candida la prezidențiale

În cursul zilei de ieri, în municipiul Baia de Aramă din județul Mehedinți, pompierii au intervenit pentru deblocarea unei ambulanțe care se deplasa la un pacient. Echipajul ISU a preluat pacientul si l-a transportat până la ambulanță, iar ulterior acesta a fost transportat în siguranță la spital.

În județul Hunedoara, un tren de călători a fost oprit în apropierea gării Strâmbuța din cauza blocării liniei ferate de copaci căzuți. Pompierii au preluat cele 20 de persoane, cu un microbuz, și le-au transportat în siguranță la Petroșani.

La această oră mai sunt în desfășurare misiuni în județele Caraș-Severin și Timiș, pentru degajarea copacilor căzuți pe drumurile publice și pe autovehicule. Nu sunt înregistrate situații de localități izolate sau persoane rămase înzăpezite.

În continuare, la nivel național, peste 4.900 pompieri militari sunt pregătiți să desfășoare misiuni de salvare și restabilire a situației de normalitate, în contextul vremii nefavorabile. Echipajele care asigura intervenția de urgență și alimentarea cu energie electrică vor rămâne dislocate în zonele afectate până la înlăturarea tuturor urmărilor fenomenelor meteorologice periculoase.

Situația operativă din zonele afectate de ninsori este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național, fiind posibilă suplimentarea forțelor de intervenție cu resurse din județele în care nu sunt înregistrate situații de urgență de amploare", potrivit IGSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.