Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectele Brexit-ului sunt o prioritate pentru România în contextul PRESRO2019

arhiva MRP
minister MRP

MRP își exprimă sprijinul față de comunitatea de români din Marea Britanie, în contextul votului de respingere a Acordului privind Brexit-ul din Parlamentul britanic, de ieri, 15 ianuarie 2019.

Reamintim că, în cadrul negocierilor derulate la nivel european privind efectele Brexit-ului, ne-am concentrat pe protejarea drepturilor cetățenilor.

Considerăm că și în perioada următoare, cetățenii, atât cei europeni din UK, cât și cei britanici din UE27, trebuie să rămână prioritatea noastră, iar scopul nostru comun să fie acela ca, indiferent de scenariul spre care vor evolua negocierile, să minimizăm pe cât posibil efectele negative care ar afecta viețile acestora.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Marea Britanie, după respingerea acordului pentru Brexit (VIDEO)

Regretăm rezultatul votului din Camera Comunelor. O retragere fără acord a Marii Britanii din UE ar avea consecințe serioase atât pentru UE/statele membre, cât și pentru Marea Britanie. Ne exprimăm speranța că prin dialog parlamentarii britanici vor ajunge la un consens privind Brexit-ul.

Reiterăm că pe tot parcursul procesului de negociere, UE27 a dovedit constant deschidere pentru identificarea unei soluții acceptabile pentru ambele părți. Poziția UE27 rămâne aceea că Acordul negociat este unul echilibrat și răspunde adecvat preocupărilor părților implicate.

Ca deținător al PRESRO2019 vom susține dialogul și cooperarea în vederea atingerii unui rezultat care să aibă ca principal obiectiv interesele cetățenilor europeni, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.