Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectele neașteptate ale încălzirii globale: descoperire șocantă în interiorul unui ghețar, după ce acesta s-a topit puțin

ghetar

Încălzirea globală are efecte nebănuite și neașteptate. Un grup de alipiniști, aflați într-o expediție, au găsit rămășițele unui alpinist german dispărut în 1986 au fost găsite într-un ghețar din apropierea faimosului Matterhorn din Elveția.

Descoperirea este cea mai recentă dintr-o serie de „secrete” păstrate de mult timp pe care le-au dezvăluit ghețarii alpini, care acum se topesc din cauza schimbărilor climatice.

Cadavrul a fost descoperit la începutul acestei luni de către alpiniștii care traversau ghețarul Theodul. Aceștia au observat un bocanc și crampoane ieșind din gheață.

Alpinist dispărut de 37 de ani

Analiza ADN a arătat că trupul este cel al unui alpinist german, dispărut în urmă cu 37 de ani. O uriașă operațiune de căutare și salvare desfășurată la acea vreme nu a reușit să găsească nicio urmă a acestuia.

Poliția nu a dat numele alpinistului, dar a precizat că acesta avea 38 de ani când a dispărut în timpul unei drumeții, conform BBC.

Ghețarul Theodul, la fel ca și ghețarii din toți Alpii, a înregistrat o scădere accentuată în ultimii ani. Acesta face parte din faimoasa regiune de schi din Zermatt, cea mai înaltă din Europa, care funcționează pe tot parcursul anului.

Anul trecut, epava unui avion prăbușit în 1968 a ieșit la suprafață din ghețarul Aletsch.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.