Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectul confruntării Trump-Biden: Bursele europene au deschis în scădere

Investment News
Trump Biden

Bursele europene au deschis în scădere, după prima dezbatere a celor doi candidați la președinția SUA, eveniment privit cu prudență de investitori, care s-au îndreptat spre active sigure cum ar fi yenul și dolarul, relatează Reuters, conform Mediafax.

Președintele Donald Trump și rivalul democratic Joe Biden s-au confruntat pe temele pandemiei, economiei și integrității alegerilor din noiembrie.

Acțiunile futures din SUA au înregistrat inițial creșteri în timpul dezbaterii, dar apoi au scăzut. S&P 500 futures a fost cu 0,6% mai mic, iar Dow Jones și Nasdaq 100 s-au redus cu până la 1%.

Piețele europene par să urmeze, cu contractele futures FTSE în scădere cu 0,4% și cu contractele futures Euro STOXX 50 cu 0,6%.

La 10.30 ora Bucureștiului indicele FTSE 250 înregistra un minus de 0,21%, urmat de toți indicii majori europeni: CAC 40 (paris) -0,52%, Dax la Frankfurt -0,52%, IBEX 35 din Madrid - 0,55% iar indicele paneuropean Euro Stoxx 50 -0,48%.

Dan Tudorache și susținătorii lui, protest în stradă: 'Renumărare' / 'Transparență'

Dolarul SUA a crescut la mai bun câștig lunar din iulie 2019, în timp ce yenul a crescut cu 0,2% până la 105,50 pe dolar, cea mai puternică creștere zilnică din ultimele două săptămâni.

Piețele din Asia, dintre care majoritatea se îndreaptă spre cea mai proastă lună începând cu martie, fie și-au adâncit pierderile, fie s-au retras din maximele înregistrate.

Indicele MSCI al acțiunilor Asia-Pacific cu excepția Japoniei a crescut cu 0,2%, condus de un spor de 1,2% în Hong Kong. Nikkei (Japonia) a scăzut cu 1%, iar S&P / ASX 200 din Australia a scăzut cu aproape 2%.

Bursa de laBucurești a deschis pe plus, dat tendința indicelui BET este de scădere. La 10.30 indicele avea un plus de 0,24%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.