Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectul DNA asupra contractelor cu statul. Cine are de castigat din lupta anticoruptie

DNA

Dosarele DNA scot la iveala din ce in ce mai multe probleme privind modul in care se acordau contracte cu statul de la nivel local pana la nivel central. Oamenii de afaceri, care pana acum nu reuseau sa prinda contractele date cu dedicatie, sunt increzatori ca actiunile DNA vor deschide noi posibilitati pe piata.

"Contractele cu statul si institutiile publice reprezinta sectorul cel mai afectat de lupta anticoruptie, deoarece contractele cu destinatar antecunoscut si purtatoare de "comisioane" probabil ca s-au redus semnificativ. Este important ca noul mod de lucru sa devina norma si sa nu se revina la vechiul mod de lucru la momentul in care lupta anticoruptie va scadea in intensitate; eventualele derapaje in sistemul achizitiilor publice trebuie ca in continuare sa fie prevenite si combatute in mod eficient", spune Dan Badin, tax partner Deloitte, potrivit Hotnews.

El precizeaza ca lupta anticoruptie si lupta cu evaziunea fiscala vor aduce beneficii in primul rand bugetului de stat, dar si oamenilor de afaceri corecti.

"Din punct de vedere al bugetului de stat, diminuarea coruptiei duce la eficientizarea cheltuirii banului public, iar diminuarea evaziunii duce la cresterea incasarilor, ceea ce va avea ca rezultat insanatosirea, sustenabilitatea finantelor publice. Din punct de vedere al economiei private, ambele duc la un mediu concurential corect, la increderea in mediul economic si investitional; de acum inainte cei care faca afaceri corecte nu vor mai fi defavorizati, deci vom asista la o crestere a economiei 'albe'", spune Badin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.