Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectul neașteptat al atentatelor din Franța: E uluitor ce se întâmplă în Hexagon

atentate paris atentat

Franța a fost cea mai lovită țară din Europa de către teroriști! Anul a început cu atentatele de la revista Charlie Hebdo și s-a încheiat cu masacrul de la Paris, când 130 de persoane au fost ucise. Efectul atentatelor este însă uluitor. Astfel, numarul celor care vor sa se inroleze in Armata Frantei a crescut de 10 ori, de la 150 la 1.500 de inscrieri zilnic, dupa atentatele jihadiste comise la Paris in ianuarie si noiembrie anul trecut.

Citește și: Preoții intră și ei în scandalul făcut de iubitele lui Cristi Borcea: Ce spun fețele bisericești

Cifrele au fost furnizate de ministrul apararii, Jean-Yves Le Drian. In discursul sau, Le Drian a subliniat importanta misiunii militarilor francezi impotriva pozitiilor Statului Islamic in Siria si Irak si a insistat ca operatiunile impotriva gruparii teroriste in cele doua tari, dar si activitatea antiterorista a celor 10.000 de militari desfasurati in Franta, sunt necesare deoarece, pentru a-i proteja pe francezi, "razboiul trebuie purtat pe toate fronturile".

Le Drian a mentionat ca, daca in 2014 exista o medie de 150 de candidati pe zi care doreau sa se integreze in randul Fortelor Armate, dupa atentatele din ianuarie 2015 s-a ajuns la o medie de 400, iar dupa atacurile din 13 noiembrie 2015 cifra a crescut la 1.500 de recruti pe zi.

Citeşte şi: Va fi GRATIAT Borcea de presedinte?

"Acest lucru demonstreaza forta pe care o reprezinta armata noastra. Iar aceasta ne linisteste in legatura cu viitorul armatei noastre si al recrutarii", a adaugat el.

Le Drian a insistat ca, "pentru ca dusmanul (Statul Islamic) sa fie distrus, s-au intensificat bombardamentele coalitiei internationale (condusa de SUA) din care face parte Franta", dar ca trebuie totodata actionat in campul de operatiuni alaturi de "partenerii locali".

Vezi și: Alina divorțează

Ministrul apararii a explicat ca, in acest sens, trupele franceze asigura instructia kurzilor irakieni din nordul Irakului si a fortelor irakiene la Bagdad. "Le furnizam informatii, ii ghidam, efectuam bombardamente in timpul ofensivelor lor terestre", a spus Le Drian, dand asigurari ca aceasta strategie "incepe sa dea roade" pentru ca Statul Islamic "adopta o atitudine defensiva", anunță PRO TV.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Mircea Băsescu după condamnare: ‘Eu am multă încredere în justiţie’

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.