Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectul Vila Lac. Cel mai mare 'duşman' al lui Klaus Iohannis: Toţi 'oamenii' preşedintelui

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis PNL

Liberalii își corelează acțiunile cu cele ale președintelui Klaus Iohannis în speranța că o parte din capitalul acestuia de imagine se va transfera în procente electorale la alegerile europarlamentare. Pentru șeful statului care vrea un nou mandat prezidențial, PNL poate fi atât cele mai mare aliat, cât și cel mai mare dușman în calea acestui deziderat. O situație pe care a ținut să discute cu liderii liberali la recenta întâlnire de la Vila Lac.

La discuțiile purtate, înafară de aportul PNL pentru referendum și de posibila implicare a președintelui la mitingurile liberale, situația din PNL a părut a-i da cele mai multe bătăi de cap președintelui. Pragmatic, Iohannis a cerut celor prezenți mai multă implicare, arătând că fără un succes al PNL la europarlamentare, și șansele salela viitoarele prezidențiale vor fi afectate.

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE la principalele tipuri de brânză: Ce trebuie să ştii înainte să le consumi

"Iohannis ne-a spus că alegerile nu se câștigă pe pozitiv și că este nevoie din partea noastră de o campanie electorală pe negativ, care să scoată în evidență toate greșelile făcute de PSD și toate promisiunile încălcate de oamenii lui Dragnea în ultimii doi ani de zile. Trebuie emoție negativă. Ne-a sugerat clar că această campanie nu poate fi dusă doar de câțiva oameni ca până acum și că toți membrii din BEX și din BPN trebuie să se implice să transmită acest mesaj în teritoriu cum știu ei mai bine", ne-au explicat surse participante la întâlnire.

Iohannis le-a atrsa atenția liberalilor că în marile orașe, inclusiv în Capitală, există o problemă mare - PNL nu mai are mesaj care să atragă un electorat nou de partea sa. Și nici nu ar exista interes pentru a remedia această stare delucruri. O stare de fapt recunoscută de o parte din asistență.

"Blaga i-a dat dreptate. A spus că deși lucrurile au început se se precipite, vechile înțelegeri locale cu PSD au fost anulate, iar unii din partid s-au cumințit, mai sunt destui care nu trag la aceeași căruță, care nu sunt suficient de implicați, mai sunt destui mulțumiți cu actuala situație, care nu sunt interesați cu adevărat ca PNL să crească electoral", ne-au mai relatat sursele citate.

Tocmai din această cauză, Iohannis le-a mai cerut liderilor liberali să nu se culce pe pe laurii ultimelor date din sondaje și să pună osul la treabă.

"Ne-a zis să o lăsăm mai moale cu entuziasmul, pentru că nu vrea să intre ulterior în campania pentru președinție cu oameni demoralizați dacă scorul la europarlamentare va fi mai mic decât dau acum sondajele. Dacă deja le spui activiștilor că au câștigat deja cu 30% și iei de fapt 23, la prezidențiale clar vor fi probleme. Mesajul trebuie să fie trebuie să câștigăm, nu, am câștigat", ne-au mai relatat sursele citate, o parte din îngrijorările lui Iohannis legate de capacitatea PNL de a obține rezultatul scontat.

CITESTE SI: De ce este INDICAT să dormim cu o pernă între genunchi

Liberalii, în frunte cu Ludovic Orban au dat însă asigurări președintelui că organizatoric și-au mobilizat oamenii și că nu vor fi probleme. Iohannis le-ar mai fi replicat că nu organizrea e problema, ci menținerea capacității PNL de a lupta și după europarlamentare, când există riscul de relaxare după ducerea unei campanii electorale. Analiza situației din PNL nu s-a terminat. Potrivit surselor stiripesurse.ro, Iohannis va veghea și monitoriza în continuare situația din partid, tocmai pentru a evita un potențial dezastru la alegerile din toamnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.