Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefii din Donețk și Lugansk cheamă armata Rusiei în ajutor: se tem de opresiunea Kievului | DOCUMENT

donetk aeroport

Șefii Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin și ai Republicii Populare Lugansk, Leonid Pasechnik, au făcut apel la președintele rus Vladimir Putin cu o cerere de ajutor la respingerea „agresiunii” din partea Forțelor Armate ale Ucrainei, pentru a evita victimele civile și a preveni o catastrofă în Donbass, se arată-un comunicat de presă emis de secretarul șefului statului rus, Dmitri Peskov, informează INTERFAX.

„Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a primit scrisori de apel de la șeful Republicii Populare Lugansk, Leonid Pasechnik, și de la șeful Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin”, a spus el.

„Contestațiile subliniază că în prezent, din cauza agravării situației și a amenințărilor de la Kiev, cetățenii republicilor sunt nevoiți să-și părăsească locuințele.Evacuarea lor în Rusia continuă. Acţiunile regimului de la Kiev mărturisesc nedorinţa de a pune capăt războiului din Donbas", a citat Peskov textul scrisorilor.

Solicitările sunt cu atât mai importante cu câte SUA a anunțat că e posibil ca o invazie a Ucrainei de către Ruisa să aibă loc în următoarea 48 de ore. De asemenea, rebelii proruși au somat armata ucraineană să părăsească regiunile Donețk și Lugansk. Nu în ultimul rând forțele de ordine ucrainene din aceste două regiuni au primit SMS-uri prin care le era solicitată plecarea din aceste zone.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.