Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efort uriaş al Guvernului: Executivul se implică în criza momentului - zeci de milioane acordate unei firme

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

Executivul a aprobat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă privind acordarea unui ajutor de stat de 44,27 milioane lei către Unifarm SA pentru aprovizionarea cu imunoglobulină, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. "Este vorba de un ajutor de stat în valoare de 44,27 milioane de lei. Se suplimentează bugetul Ministerului Sănătăţii în acest sens, pe acest an, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, cu respectarea prevederilor referitoare la aplicarea normelor în materie de ajutor de stat în cadrul serviciilor de interes economic general", a spus Barbu, după şedinţa de Guvern, conform Agerpres.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, atacuri dure la adresa DNA după ieşirea de la Instanţă: Ce spune despre martorii care au depus mărturii împotriva lui - motive de ÎNGRIJORARE

El a arătat că această sumă acoperă necesarul de imunoglobulină pe termen scurt şi mediu. "Ministrul Sănăţii a explicat în câteva conferinţe de presă că suma aceasta acoperă necesarul pentru cel puţin două luni, rezolvă problema pe termen scurt şi mediu. Paralel, Ministerul Sănătăţii întreprinde toate măsurile pentru ca această problemă să fie rezolvată pe termen lung", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, pus în dificultate de judecătorii de la Înalta Curte: Ce i-au cerut magistraţii - dezvăluirile care-l pot 'ÎNGROPA' pe şeful PSD

Nelu Barbu a explicat că prin această OUG ajutorul se acordă Unifarm SA pentru aprovizionarea de imunoglobulină pentru maximum un an. "Un an are Unifarm la dispoziţie aceste fonduri pentru a aduce imunoglobulinele în ţară. (...) Dacă în această perioadă se găsesc alte soluţii, cu siguranţă Ministerul Sănătăţii va veni cu precizări", a afirmat Barbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.