Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eforturile pentru încheierea acordului de liber-schimb CETA vor continua

canada ue

Eforturile pentru încheierea acordului de liber-schimb CETA între Uniunea Europeană şi Canada vor continua, chiar dacă summitul planificat pentru joi la Bruxelles în vederea semnării tratatului este amânat, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Margaritis Schinas, relatează DPA, informează agerpres.ro

'Comisia nu are obiceiul să lucreze cu ultimatumuri sau cu termene limită', a declarat Schinas, care a cerut să se dea dovadă de 'răbdare' pentru soluţionarea problemelor nerezolvate.

Gorghiu dezvăluie ce a vorbit cu Dacian Cioloș. SURPRIZĂ de la Palatul Victoria/ VIDEO


O decizie cu privire la summitul din această săptămână urmează să fie luată după discuţiile prevăzute luni seara între preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, preşedintele Consiliului European Donald Tusk, premierul belgian Charles Michel şi omologul său canadian Justin Trudeau, a adăugat purtătorul de cuvânt. 

Totodată, ministrul german al economiei, Sigmar Gabriel, care este şi vicecancelar în guvernul Merkel, şi-a exprimat speranţa că o soluţie va putea fi găsită. 

'Bineînţeles, lucrăm pentru a ajunge la o soluţie încununată de succes pentru CETA', a afirmat o purtătoare de cuvânt a ministrului german. 

Premierul valon Paul Magnette a insistat înaintea unei întâlniri cu liderii regionali şi premierul belgian Charles Michel că regiunea sa nu va da un răspuns în condiţiile unui ultimatum. 

"Nu vom lua nicio decizie sub presiune", a afirmat el, citat de Reuters. "Nu suntem împotriva acordului cu Canada, dar nu vom fi de acord cu unul care pune în pericol standardele sociale şi de mediului şi protecţia serviciului public şi nu ne dorim absolut niciun fel de mecanisme de arbitraj private", a adăugat premierul valon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.