Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eforturile României în domeniul criminalităţii informatice, subliniate la întâlnirea lui Toader cu secretarul general adjunct al CE, Gabriella Battaini-Dragoni

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a avut marţi o întrevedere cu secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Gabriella Battaini-Dragoni, ocazie cu care a fost reiterată cooperarea excelentă dintre România şi forul european în domeniul criminalităţii informatice, cooperare care durează de mai bine de 15 ani, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Judecătorii explică de ce i-au câștig de cauză lui Liviu Dragnea în cazul completurilor de 5 - ÎCCJ făcut exces de putere

Secretarul general adjunct a mulţumit pentru sprijinul constant şi expertiza furnizată de autorităţile competente din România în activităţile de asistenţă tehnică organizate de Consiliul Europei, potrivit unei postări de pe pagina de facebook a ministrului Toader.

La discuţii, a fost subliniată necesitatea coordonării procesului de negociere a pachetului legislativ e-evidence în domeniul obţinerii probelor electronice, care are loc în Uniunea Europeană sub Preşedinţia română a Consiliului UE şi negocierea celui de-al doilea Protocol adiţional la Convenţia privind criminalitatea informatică. Concluzia a fost aceea că sunt necesare soluţii coerente şi complementare atât în Uniune, cât şi pe plan global, în beneficiul tuturor statelor.

Cei doi demnitari au abordat şi alte subiecte de interes pentru cooperarea dintre România şi Consiliul Europei, cum ar fi: prevenirea corupţiei în domeniul sportului, necesitatea protecţiei persoanelor cu vulnerabilităţi, susţinerea de către România pe parcursul deţinerii Preşedinţiei la Consiliul UE a unor convenţii ale Consiliului Europei.

Secretarul general adjunct a mulţumit pentru cooperare, iar ministrul Justiţiei a reiterat disponibilitatea părţii române de a identifica soluţiile cele mai bune pentru dezvoltarea cooperării cu Consiliul Europei şi găsirea celor mai bune formule pentru transpunerea standardelor europene. Întrevederea a constituit un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor juridice dintre cele două părţi, mai menţionează postarea de pe pagina ministrului Toader.

În contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, Ministerul Justiţiei, în colaborare cu Consiliul Europei (Oficiul Consiliului Europei în domeniul criminalităţii informatice din Bucureşti), organizează Conferinţa "Justiţie penală în spaţiul cibernetic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.