Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful AEP anunță că toate lucrurile au fost puse la punct pentru scrutin: 'Nu vor fi probleme dacă regulile se respectă'

epoch times romania
buica aep

Toate lucrurile sunt puse la punct în privinţa organizării alegerilor locale din 27 septembrie şi de această dată nu vor fi probleme în procesul electoral şi nu există un risc cu privire la răspândirea noului coronavirus dacă regulile stabilite la nivelul secţiilor de votare vor fi respectate, a afirmat, vineri, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Florin Constantin Mituleţu-Buică.

"Din punct de vedere tehnic, lucrurile au funcţionat şi vor funcţiona inclusiv în data de 27 septembrie, data alegerilor. La acest moment avem toate lucrurile aşezate, toate materialele necesare votării sunt la nivelul judeţelor şi vor ajunge la secţiile de votare mâine, pentru ca pe 27 septembrie să se desfăşoare alegerile locale în condiţii de pandemie. Toate materialele, inclusiv materialele de protecţie sanitară vor fi de această dată, ca noutate, în secţiile de votare. Cu excepţia condiţiilor de pandemie, cu stabilirea acestor reguli de protecţie sanitară, de distanţare fizică, nu au existat impedimente în organizarea procesului electoral din acest an", a declarat, pentru AGERPRES, Mituleţu-Buică.

El a spus că alegerile se vor desfăşura "cum trebuie", cu toate condiţiile de pandemie.

Marcel Ciolacu vrea să rupă eticheta de 'partid corupt' de care nu poate scăpa PSD: decizia luată în contextul alegerilor parlamentare


"Ca noutate, aşa cum ştim cu toţii, suntem în plină stare de alertă şi doar aceste reguli au creat puţin dificultăţi, ca să spun aşa, în stabilirea regulilor de urmat în secţia de votare, dar avem toate lucrurile puse la punct pe această linie şi suntem siguri că se vor desfăşura cum trebuie şi de această dată, în plină pandemie cu alegeri locale", a adăugat preşedintele AEP.

Mituleţu-Buică a precizat că toate secţiile de votare vor fi deschise la timp, el menţionând că retragerea de până acum a mai multor preşedinţi de secţii de votare este normală şi nu va afecta organizarea alegerilor.

"Este o retragere normală. Ca de fiecare dată la alegerile locale avem retrageri odată cu această interdicţie ca preşedinţii, locţiitorii, operatorii de calculator să nu aibă rude de până la gradul al doilea inclusiv sau afini ai acestora pentru preşedinţi, locţiitori, candidaţii nu pot fi operatori de calculator şi atunci sunt retrageri după rămânerea definitivă a candidaturilor foarte multe, dar şi pe probleme de sănătate ale unor persoane care au fost desemnate în acest corp. Dar, repet, aşa cum este normal de fiecare dată când sunt alegeri locale sunt retrageri. (...) Nu cred că la acest moment putem discuta de o evaluare cu privire la o teamă de îmbolnăvire sau de transmitere a acestui virus pandemic COVID-19. Lucrurile sunt în normalitate, vom asigura deschiderea tuturor secţiilor de votare în data de 26 şi în 27 septembrie când se va vota între orele 7,00 şi 21,00", a subliniat Mituleţu-Buică.

Preşedintele AEP a reiterat că nu vor fi probleme în procesul electoral şi nu există un risc cu privire la răspândirea virusului dacă regulile stabilite la nivelul secţiilor de votare vor fi respectate.

"Mesajul meu este clar: cetăţenii să se prezinte la vot, pentru că un număr mare de cetăţeni va asigura cu siguranţă o reprezentativitate mai mare pentru un mandat de 4 ani al aleşilor de la nivelul fiecărei localităţi. Aşa cum autorităţile s-au organizat, şi de această dată nu vor fi probleme în procesul electoral şi nu există un risc cu privire la răspândirea virusului dacă regulile stabilite la nivelul secţiilor de votare vor fi respectate de către participanţii în procesul electoral, membrii secţiilor de votare, cât şi de alegătorii care se prezintă la urne", a declarat Mituleţu-Buică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.